Ιουλίου 15, 2020

Ρουμανία: Άρχισε η Ανάπτυξη με 30 νεκρούς

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις επέκρινε την Τρίτη την καθυστέρηση της Γερουσίας στην ψήφιση του Νομοσχεδίου της Φιλελεύθερης Κυβέρνησης για την καραντίνα και την απομόνωση και κάλεσε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, να σταματήσει να καθυστερεί την υιοθέτηση του νόμου. Η Ρουμανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε την Τρίτη πρωτοβουλία πολιτών για αλλαγή του Συντάγματος για να απαγορεύεται σε καταδικασθέντες να κατέχουν δημόσια αξιώματα. 
Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε και την πρόταση μομφής εναντίον του φιλελεύθερου υπουργού Ανάπτυξης Ιόν Στέφαν, τον οποίο η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση κατηγορεί για ανικανότητα και πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων .
Ο υπουργός Οικονομίας Φλορίν Τσίτου δήλωσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που του έδωσε το Ινστιτούτο Στατιστικών η ανάκαμψη της ρουμανικής Οικονομίας ξεκίνησε ταχύτερα από το αναμενόμενο και ζήτησε περαιτέρω μαζική κατανομή των πόρων του προϋπολογισμού προς τις επενδύσεις. 
Το Ρουμανικό Ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα αντέγραψε τη διδακτορική του διατριβή και τον καταδίκασε για λογοκλοπή.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Χθες επιβεβαιώθηκαν 637 νέες λοιμώξεις με τις οποίες ο συνολικός αριθμός έφτασε σε 33.585. 234 ασθενείς βρίσκονται στην εντατική. 30 ασθενείς πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 1.931. Ο υπουργός Υγείας Νέλου Τατάρου δήλωσε ότι η παράταση της κατάστασης συναγερμού πέραν της 15ης Ιουλίου είναι πολύ πιθανή, προσθέτοντας ότι, εάν το επιτρέψει η νομοθεσία, οι αρχές ενδέχεται να θέσουν ορισμένες περιοχές της χώρας σε καραντίνα. 
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι 28 Ρουμάνοι πολίτες που εργάζονται σε αγρόκτημα στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι η Πρεσβεία της Ρουμανίας στο Λονδίνο προσπαθεί να μάθει περισσότερα σχετικά με την ταυτότητά τους και την κατάσταση της υγείας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου