Ιουνίου 30, 2020

Αντιπολιτευτικό και αντισερβικό σόου από μουσουλμάνους νοσηλευτές στο Νόβι Πάζαρ

Η Πρωθυπουργός της Άνα Μπρνάμπιτς και ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ πήγαν στο Νόβι Πάζαρ για να ενημερωθούν για την έξαρση της επιδημίας αλλά οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Νόβι Παζάρ του γύρισαν την πλάτη τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας. 
 Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Novi Pazar παραπονιούνται για ανεπαρκή εξοπλισμό και λίγο προσωπικό στο τοπικό νοσοκομείο και λένε ότι δεν έχουν θερμόμετρα, και πιεσόμετρα , και ότι οι αναπνευστήρες που έφερε ο Πρόεδρος Βούτσιτς στην πόλη είναι άχρηστες.  
Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι κανείς από το εξωτερικό δεν απευθύνθηκε  επίσημα στη Σερβική κυβέρνηση ούτε κανείς  εξέφρασε την επιθυμία να στείλει ιατρούς  οι οποίοι θα βοηθήσουν στη θεραπεία ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον Κορωνοϊό  στο Νόβι Παζάρ ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη. 
Η κυβέρνηση της Ομοσπονδίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης αποφάσισε την Τρίτη να ζητήσει  Υπουργείο Πολιτικών Υποθέσεων να οργανώσει  βοήθεια από τα  περιφερειακά και καντονιακά νοσοκομεία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης για το Γενικό Νοσοκομείο στο Νόβι Παζάρ, προκειμένου να τους βοηθήσει να περιορίσουν τον κορωνοϊό στην περιοχή  της Ράσκα στη Σερβία.
 Στη Σερβία έγιναν τις τελευταίες 24 ώρες 8.377 εξετάσεις και από αυτές επιβεβαιώθηκαν 276 νέα κρούσματα. Το ποσοστό των κρουσμάτων σε σχέση με τα τεστ είναι, 0,033%. 42 ασθενείς βρίσκονται επί του παρόντος σε αναπνευστήρα. 
Τρεις ασθενείς πέθαναν εξαιτίας του ιού τις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ, η κατάσταση είναι κακή στο Νόβι Παζάρ, το Τουτίν, τη Σενίκα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν μολυνθεί είναι από το Βελιγράδι. Στο Κραγκούγιεβατς, απαγορεύτηκαν οι τελετές, οι αθλητικές εκδηλώσεις, και έκλεισαν πισίνες και γυμναστήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου