Ιουνίου 27, 2020

Στη Βουλγαρία μόνο το 8% των κρουσμάτων λοίμωξης από τον Κορωνοϊό φτάνουν σε βαριά κατάσταση

Το τελευταίο 24ωρο στην Βουλγαρία έγιναν 2750 τεστ από τα οποία διαπιστώθηκαν 105 νέα κρούσματα λοίμωξης από τον Κορωνοϊό. Το ποσοστό των κρουσμάτων ως προς το σύνολο των τεστ επανήλθε στο 3,81% Τα περισσότερα νέα κρούσματα , βρίσκονται στην Σόφια (23) και το Μπουργκάς (15).

 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων τα οποία είναι ενεργά έφτασε τα 1841 Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 4 ασθενείς και ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι, συνολικά 215. 392 ασθενείς νοσηλεύονται εκ των οποίων, 18 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. 
 Η καθηγήτρια Ιολογίας. Ράντκα Αργκίροβα, σε συνέντευξη για τη Βουλγαρική Δημόσια Τηλεόραση είπε ότι τη Βουλγαρία το ποσοστό των ασθενών που φτάνουν σε βαριά κατάσταση είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό στον κόσμο. 
Στη Βουλγαρία είναι 8% περίπου, ενώ στον κόσμο είναι 12-15% . 

Για την αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων είπε ότι πηγή διάδοσης του ιού είναι οι φορείς με ελαφρά ή χωρίς συμπτώματα, που κυκλοφορούν και τον διαδίδουν και κάλεσε τους ανθρώπους που έχουν εστω και τα πιο ελαφρά συμπτώματα να επικοινωνούν με τις υγειονομικές αρχές και να κάνουν τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου