Ιουνίου 30, 2020

69 νέα κρούσματα Κορωνοϊού και τρεις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στην Αλβανία


Ο καθηγητής αιματολογίας Άριαν Πούσι  με πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες, που είχε προσβληθεί από τον Κορωνοϊό  πέθανε σήμερα το απόγευμα στην Κλινική Λοιμωδών Νόσων στα Τίρανα .
Ο καθηγητής είναι το 70ο θύμα από την έναρξη της πανδημίας στην Αλβανία.
Ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι ο θάνατος του Πούσι ειναι μια τεράστια απώλεια και κάλεσε την κυβέρνηση να φροντίσει περισσότερο τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Δήλωση έκανε και η Ανθύπατη.

Τις τελευταίες 24 ώρες, υποβλήθηκαν σε τεστ 371 άτομα από τα οποία σε επιβεβαιώθηκε η λοίμωξη . 
Το Ποσοστό των θετικών στο σύνολο των τεστ είναι 18,6%. 
Μεσα στο ίδιο διάστημα 3 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Τα θύματα του κορονιού είναι μια 44χρονη από το Δυρράχιο, ένας 71χρονος και ένας 85χρονος άνδρας από τα Τίρανα. Το σύνολο των θανάτων έφρασε τους 62.
 23 από τα νέα κρούσματα βρέθηκαν στα Τίρανα. Από 10 στο Δυρράχιο και την Κρούγια , 6 στον Αυλώνα , 5 στο Μάτι, από 4 σε Κουρμπίν και Κάμζα , από 2 σε Σκόδρα , Φιέρι και Καβάγια και ένα στην Λούσνια.
 Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1014 ενεργές υποθέσεις στην Αλβανία, 370 στα Τίρανα, 212 στο Δυρράχιο, 156 στη Σκόδρα και 106 στη Αυλώνα. 79 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων στα Τίρανα, 7 εκ των οποίων βρίσκονται σε εντατική θεραπεία. Τρεις από αυτούς είναι διασωληνωμένοι.
Η πανδημία  προκάλεσε επίσης μείωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Αλβανία. Σύμφωνα με το Αλβανικό  Ινστιτούτο Στατιστικών, (INSTAΤ) η αλβανική οικονομία  το πρώτο τρίμηνο του 2020 συρρικνώθηκε  κατά 2,5% σε ετήσια βάση .Εκτός από τον κατασκευαστικό κλάδο, το εμπόριο, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες υποχώρησαν. Μόνο η γεωργία γνώρισε ανάπτυξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την έκθεση της  INSTAT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου