Ιουνίου 02, 2020

Μετά την 15η Ιουνίου, η αποκατάσταση των μετακινήσεων στην ΕΕ

H υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχάριεβα δήλωσε ότι ελπίζει σε ένα επόμενο στάδιο πλήρους αποκατάστασης των μετακινήσεων στην ΕΕ μετά την 15η Ιουνίου. Η υπουργός εξήγησε ότι η σταδιακή αποκατάσταση άρχισε πρώτα με τις γειτονικές χώρες και στη συνέχεια με τις χώρες που βρίσκονται σε παρόμοια επιδημιολογική κατάσταση. Η κ. Ζαχάριεβα είπε ακόμα ότι το 85% του προστατευτικού εξοπλισμού παρασκευάζεται στην Κίνα, καθώς και πάνω από το 80% των αντιβιοτικών και ότι το επόμενο βήμα είναι να επιστρέψουμε ορισμένες από αυτές τις παραγωγές στην ΕΕ. Πρέπει να είμαστε σε θέση να βασιστούμε ο ένας στον άλλο μέσα στην ΕΕ, πρόσθεσε η υπουργός.

ΣΟΦΙΑ. Στην τακτική πρωινή ενημέρωση, το Επιτελείο Αντιμετώπισης του νέου Κορωνοϊού ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εξετάστηκαν 1220 τεστ και επιβεβαιώθηκαν 19 νέα κρούσματα, μεταξύ των οποίων ένα παιδί 14 ετών και μια νοσοκόμα. Από τους νέους ασθενείς οι 9 εισήχθησαν σε νοσοκομεία και οι υπόλοιποι θεραπεύονται στα σπίτια τους υπό ιατρική παρακολούθηση. 
Το τελευταίο 24ωρο θεραπεύτηκαν 33 άτομα. Ο αριθμός των τεστ θα αυξηθεί, διότι όταν η επιδημία σημειώσει ύφεση θα πρέπει να διαπιστώνονται σε πρώιμο στάδιο οι θύλακες λοίμωξης, ανακοίνωσε ο καθηγητής Τόντορ Κανταρτζίεφ. 
Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 4 ασθενείς, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 44. 

ΣΟΦΙΑ. Με απόφαση του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, διορίστηκε υφυπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, η κ Στογιάνοβα στη θέση του προφυλακισμένου Κρασιμίρ Ζίβκοφ, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω του σκανδάλου με τα απόβλητα που εισήχθησαν από την Ιταλία. Η κ. Στογιάνοβα έχει μεταπτυχιακό στις βιολογικές επιστήμες και από το 2015 κατέχει τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αποβλήτων και Προστασίας του Εδάφους στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων. Πριν από αυτό, ήταν εμπειρογνωμόνων στην ίδια διεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου