Μαΐου 29, 2020

Ρουμανία: Η Μέρκελ υποσχέθηκε ότι θα κάνει κάτι για τους δυστυχισμένους Ρουμάνους που εργάζονται και σήμερα σε συνθήκες Νταχάου

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν συνομίλησε την Πέμπτη τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και εκτός από «τις ιδιαίτερες στρατηγικές σχέσεις μεταξύ Ρουμανίας και Γερμανίας» συζήτησαν για την κατάσταση των Ρουμάνων εποχιακών εργαζομένων στη Γερμανία, με βάση την πρόσφατη επίσκεψη στη Γερμανία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας της Ρουμανίας, Βιολέτας Αλεξάντρου.
 Η καγκελάριος εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησής της για την προστασία των δικαιωμάτων των Ρουμάνων. 
-Το Ανώτατο Συμβούλιο του Δικαστικού Σώματος εξέδωσε την Πέμπτη αρνητική γνωμοδότηση για νομοσχέδιο της «Ένωσης για την Σωτηρία της Ρουμανίας» που υπογράφεται από 40 βουλευτές και γερουσιαστές και την ανεξάρτητη βουλευτή Άνα Μπίρτσαλ, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης σχετικά με τη διάλυση της Υπηρεσίας για τη διερεύνηση εγκλημάτων στο δικαστικό σώμα που δημιουργήθηκε από την πρώην σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, ως μέσο για την πρόληψη των καταχρήσεων στο δικαστικό σώμα. 
-Χθες επιβεβαιώθηκαν197 νέα κρούσματα .Το σύνολο έφτασε τους 18.791, εκ των οποίων 12.629 θεραπεύτηκαν και 1.229 πέθαναν. Τις τελευταίες 24 ώρες, έγιναν 12.437 δοκιμές τεστ. «Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για κάμψη της επιδημίας, δήλωσε ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις. Από την 1η Ιουνίου ξαναρχίζουν τα διεθνή σιδηροδρομικά ταξίδια, τα υπαίθρια μπαρ και καφετέριες θα ανοίξουν ξανά και η πρόσβαση στις παραλίες θα επιτρέπεται με την τήρηση των πρωτοκόλλων . Θα επιτρέπονται και οι υπαίθριες παραστάσεις με τουλάχιστον 500 θεατές και οι αθλητικοί αγώνες που δεν περιλαμβάνουν σωματική επαφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου