Μαΐου 29, 2020

ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ: Παρέμβαση ΗΠΑ-ΕΕ

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία για τη διανομή των κεφαλαίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις οντότητες κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας. Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Πρεσβεία των ΗΠΑ ζήτησαν με κοινή τους δήλωση την άρση στο αδιέξοδο στη διανομή των 330 εκατομμυρίων ευρώ του ΔΝΤ. 
«Οι πολιτικοί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης πρέπει να ξεκλειδώσουν αμέσως τα κεφάλαια του ΔΝΤ, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το καλό των πολιτών. Η λύση είναι απλή, το Συμβούλιο Υπουργών θα πρέπει να εκδώσει την απόφαση που θα επιτρέπει την εκταμίευση σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει καταγραφεί στο μνημόνιο συμφωνίας . Η αποφασιστική δράση τώρα θα στείλει ένα σημάδι στον έξω κόσμο ότι οι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι εταίροι με τους πολίτες τους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η χώρα», τόνισαν οι Πρεσβείες. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Ζόραν Τεγκελτίγια δήλωσε ότι τα κονδύλια για τις εκλογές θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό για το 2020, ο οποίος θα είναι στην τελική φάση, και θα είναι στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου