Μαΐου 14, 2020

Ρουμανία: Οι Σοσιαλιστές Καθαίρεσαν τον Υπουργό Οικονομικών


ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Το Ρουμανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση μομφής  εναντίον του υπουργού Οικονομικών Φλορίν Τσίτσου που καέθεσαν οι βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Η Ρουμανία σώθηκε  από τον ιό Φλορίν Τσίτσου, δήλωσαν  οι Σοσιαλδημοκράτες. Η οικονομία της Ρουμανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατα 4% αυτό το έτος, αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Για το 2021, η Τράπεζα θ αναμένει αύξηση του ΑΕΠ της Ρουμανίας 4%. Η ΕΤΑΑ είναι ο βασικός θεσμικός επενδυτής στη Ρουμανία, με επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 8,6 δις ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης αναπροσαρμόσει τις εκτιμήσεις της για τη ρουμανική οικονομία αυτό το έτος και αναμένει ύφεση 6%.



ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας ανακοίνωσε οτι αριθμός των νεκρών από τη λοίμωξη του Κορωνοϊού  στη Ρουμανία έχει φτάσει τους 1016. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.002, εκ των οποίων 7.961  ασθενείς έχουν αναρρώσει.

Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων αναφέρεται στη Σουτσέαβα (βορειοανατολικά) και στην πρωτεύουσα Βουκουρέστι. Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν  224 νέα κρούσματα Μέχρι σήμερα, στη Ρουμανία έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία 277.804  δείγματα

Στο έδαφος της Ρουμανίας, υπάρχουν 14.313 άτομα σε θεσμοθετημένη καραντίνα. Άλλα 18.980 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρουμανίας αποφάνθηκε την Τετάρτη ότι το κυβερνητικό διάταγμα  έκτακτης ανάγκης που ρυθμίζει την κατάσταση συναγερμού είναι συνταγματικό, αλλά ωστόσο δεν μπορεί να περιορίσει τα δικαιώματα των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου