Απριλίου 29, 2020

Προεκλογικές παροχές του Αλληλέγγυου Ζάεφ από τα δανεικά της Παγκόσμιας Τράπεζας αλλά και απολύσεις

Ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικές Ένωσης Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι για τους πολίτες που θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω των περιστάσεων, η Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση θα παρέχει βοήθημα το 50% του μέσου μισθού «Η κυβέρνηση της SDSM ενδιαφέρεται για όλους και μέσα από ένα πακέτο διαφορετικών μέτρων για διάφορες κατηγορίες πολιτών, με την έναρξη της αλληλέγγυας συμπεριφοράς στην κοινωνία, θα καταστήσουμε τον αντίκτυπο της κρίσης τον μικρότερο δυνατό», είπε ο «Αλληλέγγυος» Ζάεφ , προσθέτοντας ότι για αυτό ενθαρρύνεται από τις σημερινές προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες, εκτιμάται ότι η Βόρεια θα αντιμετωπίσει καλύτερα τον οικονομικό αντίκτυπο της κρίσης από όλες τις χώρες της περιοχής. «Για όσους θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω των περιστάσεων, η κυβέρνηση θα παρέχει το 50% του μέσου μισθού που έλαβε ο πολίτης, μέσω του συστήματος κοινωνικής προστασίας. 
Ο αντίκτυπος στην οικονομία θα είναι μεγάλος, αλλά θα είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Τον πιο δύσκολο μήνα, τον Απρίλιο, 6.800 πολίτες σε σύνολο 800.000 απασχολούμενων έπιασαν δουλειά είπε ο Ζάεφ. 
Ο Ζάεφ υποσχέθηκε ότι «μέσα από δημιουργικά βήματα θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Για όλους τους ειδικευμένους εργαζόμενους, είμαι βέβαιος ότι θα είναι εύκολο να βρουν δουλειά στην αγορά εργασίας», είπε ο Ζάεφ. 
Ο Πρόεδρος της SDSM είπε ότι τα κονδύλια που παρέχει η κυβέρνηση μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους προορίζονται για τη διάσωση πολλών θέσεων εργασίας. 
«Οι τομείς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του, όπως ο τουρισμός και οι μεταφορές, εκτός από 14.500 δηνάρια ανά εργαζόμενο, θα λάβουν στήριξη και για το 50% των εισφορών για τον Απρίλιο και τον Μάιο.
 Οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν το μέτρο ενίσχυσης των 14.500 δηναρίων ανά εργαζόμενο, ακόμη και αν παρουσιάσουν κέρδος για το 2020, δεν θα επιστρέψουν τη βοήθεια που έλαβαν από την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση ότι θα επενδύσουν το ίδιο χρηματικό ποσό στην ανάπτυξη της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2021», είπε ο Ζάεφ. 
Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης, μόνο εάν δεν κάνουν απολύσεις μεγάλης κλίμακας, δηλαδή εάν οι απολύσεις δεν υπερβαίνουν το 5, το 10 ή το 15% αντίστοιχα για τις μεγάλες, μεσαίες, μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου