Μαρτίου 21, 2020

Αλβανία. Ξεκίνησε η διανομή πακέτων με τρόφιμα σε άπορες οικογένειες και ηλικιωμένους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας θα περιπολούν στους δρόμους των Τιράνων προκειμένου να παρακολουθούν την κατάσταση και να διασφαλίζουν σε συνεργασία με την Κρατική Αστυνομία. ότι οι πολίτες σέβονται τους κανόνες της καραντίνας.
Η υπουργός Υγείας, Ογκέρτα Μαναστηρλίου επιβεβαίωσε ότι δύο επαφές του ασθενούς 0 που νοσηλεύονται στο λοιμωδών Νόσων είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Νοσοκομείο, γιατί ανέρρωσαν. 
Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Ογκέρτα Μαναστιρλίου, δήλωσε ότι οι 3000 γιατροί, νοσηλευτές, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, επαγγελματίες της δημόσιας υγείας και φοιτητές της Ιατρικής Σχολής έχουν ανταποκριθεί στο αίτημα του Υπουργείου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης».
Στην Αλβανία , 732 άτομα έχουν υποβληθεί στο τεστ κορωνοϊού. και βρέθηκαν θετικά. Η Υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάτσκα, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Χακί Τσάκο, επισκέφθηκε τις περιοχές Θουμάν, Σιγιάκ και Ίσεμ και παρέδωσε δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις άπορες οικογένειες.Η διανομή των τροφίμων θα συνεχιστεί έως ότου επιλυθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε λόγω του κορωνοϊού. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και τις τοπικές αρχές, θα παράσχουν επισιτιστική βοήθεια σε όλες τις περιοχές της Αλβανίας, κυρίως σε ηλικιωμένους και σε άπορες οικογένειες. Η Πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Τίρανα Γιούρι Κιμ ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της πρεσβείας ότι η Αλβανία θα λάβρο βοήθεια από το πακέτο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που θα διαθέσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν φίλους όπως η Αλβανία στον αγώνα ενάντια στον «αόρατο εχθρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου