Ιανουαρίου 25, 2020

Επί τροχάδην

ΓΕΝΕΥΗ. Περισσότεροι από 600 πιστοί έστειλαν μήνυμα μπροστά από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη , ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όσια και τα ιερά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο. Οι πιστοί υπέβαλαν επιστολές διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ, και το Συμβούλιο της Ευρώπης και αντίγραφο κοινοποίησαν στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος δήλωσε σήμερα ότι, εκτός από το Μαυροβούνιο, πουθενά αλλού οι κυβερνήσεις δεν κατάσχουν εκκλησίες. Ο Μητροπολίτης μιλώντας με την πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στο Μαυροβούνιο Άλισον Κεμπ, είπε ότι οι παρακλήσεις και οι λιτανείες στις πόλεις του Μαυροβουνίου είναι έκφραση των Πιστών που προσεύχονται για την καταπολέμηση της αδικίας και των διακρίσεων χωρίς καμία πολιτική επιρροή, ή ανάμηξη από το εξωτερικό. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου δικηγόρων του Μαυροβουνίου Μπράνισλαβ Ραντούλβιτς δήλωσε ότι όλες οι επίμαχες διατάξεις του νόμου για την ελευθερία της θρησκείαςκαι το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων θα πρέπει να συζητηθούν στα θεσμικά όργανα του συστήματος. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Η Αντιπρόεδρος των SNSD Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι η πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο της Σέρπσκα δεν πρόκειται να τεθεί σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλυθούν ορισμένα ζητήματα στα πολιτικά κόμματα του κυβερνητικού Συνασπισμού . 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέταρ Τζόκιτς δήλωσε ότι το Κόμμα δεν οργάνωσε καμία συγκέντρωση μπροστά από το γραφείο του κόμματος στη Μπάνια Λούκα. Η περιφερειακή Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Μπιέλίνα ανακοίνωσε ότι καταδικάζει σθεναρά τη δράση αορισμένων βουλευτών του Κόμματος και δήλωσε ότι παρέχει πλήρη στήριξη στον Πρόεδρο του Κόμματος Πέταρ Τζόκιτς. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η κατασκευή συνοριακής διάβασης στη γέφυρα «Μπράτολιούμπ», η οποία συνδέει τη Βοσνία Ερζεγοβίνης και τη Σερβία, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Φεβρουάριο, ανακοίνωσε η αρχή έμμεσης φορολογίας,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου