Δεκεμβρίου 11, 2019

Επί τροχάδην

ΑΝΑΤΟΛΙΚΌ ΣΕΡΆΓΕΒΟ. Το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δεν ήταν ούτε εντός ούτε μπροστά από το ξενοδοχείο «Κράουν Πλάζα» του Βελιγραδίου την ώρα που πυροβολήθηκε ο Μαυροβούνιος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Νταβίντοβιτς, και η σύνδεση μεταξύ αυτού του γεγονότος με τον πρόεδρο Ντόντικ , ανέφερε το γραφείο της Σερβικής προεδρίας .Ο Μίλοραντ Ντόντικ αναμένεται να παραδώσει σήμερα τα κλειδιά των διαμερισμάτων του σε νεαρά παντρεμένα ζευγάρια στο Ντόμπόι.
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Συνολικά 330 μετανάστες μεταφέρθηκαν στους στρατώνες του Μπλάζουι έξω από το Σεράγεβο την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων του Καντόνιου του Σεράγεβο. 
ΑΘΗΝΑ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο γης πόλης της Αθήνας. 
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΆΙΡΕΣ. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς παρευρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας του νεοεκλεγένου Προέδρου της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ. Ο επικεφαλής της Σερβικής Επιτροπής Αγνοουμένων, Βέλικο Οντάλνοιτς, δήλωσε σε σχέση με την υπόθεση του Κίτρινου Σπιτιού ότι περισσότερα από 400 άτομα εξαφανίστηκαν και ότι η επιχείρηση διακίνησης ανθρώπινων οργάνων ξεκίνησε μετά την άφιξη των διεθνών δυνάμεων στο Κόσσοβο. στη νότια επαρχία. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ. Η Κροατική Δικαιοσύνη δεν έχει ασκήσει δίωξη σε κανέναν για τη δολοφονία 17 Σέρβων αμάχων και ενός Ούγγρου στο χωριό Πάουλιν Ντβορ έξω από το Όσιγιεκ πριν από 28 χρόνια κατήγγειλε το Σερβικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. 
ΖΑΝΤΑΡ.  Ο υπουργός Αμύνης της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοβ, παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Εκπαιδευτικού Κέντρου Πολυεθνικών Προγραμμάτων Προετοιμασίας Σμηνών για Ειδικές Επιχειρήσεις που βρίσκεται στο αεροδρόμιο του Ζάνταρ της Κροατίας. Ο κύριος Καρακατσάνοβ απένειμε τιμητική πλακέτα στον κροάτη στρατηγό Άντε Γκοτοβίνα, ως ήρωα του Κροατικού Πατριωτικού Πολέμου. 


ΣΟΦΙΑ.  Με 165 ψήφους υπέρ, 30 κατά και 3 αποχές, η βουλαρική Βουλή  εξέλεξε τον τεως Γενικό εισαγγελέα  Σωτήρ Τσάτσαροφ ως πρόεδρο της Επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την κατάσχεση παράνομων περιουσιακών στοιχείων (CPCONPI). Ο Σωτήρ Τσάτσαροφ, ο οποίος ήταν
 Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας, προτάθηκε για την θέση αυτή από τον κυβερνητικό συνασπισμό


ΣΟΦΙΑ. Η βουλγάρικη κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει προσωρινά την δραστηριότητα της διπλωματικής της αντιπροσωπείας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, την Σάνα, από την 1η Ιανουαρίου 2020, επειδή  η κατάσταση ανασφάλειας στην Υεμένη δυσκολεύει την εργασία του προσωπικού της πρεσβείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου