Σεπτεμβρίου 03, 2019

Επί Τροχάδην

Οκ. Πάλμερ, εμφανίστηκε στο Μπλέντ, συναντήθηκε , (επ’ ολίγον), με τον Ντιμιτρόφ και την Σεκερίνσκα , εβγαλε φωτογραφία και είπε ότι η θέση της Βόρειας είναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 
Στο Βουκουρέστι , άνοιξε η Βουλή, ο πρόεδρος της Γερουσίας κ. Ταριτσεάνου παραιτήθηκε και οι Σοσιαλιστές πρότειναν τον κ. Μελεσκάνου , που αποσκίρτησε από το Κόμμα του κ. Ταριτσεάνου. Από το κίνημα των αποσκιρτήσεων , (που συνεχίζεται) θα κριθεί και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία των Σοσιαλδημοκρατών. 
Στην Πρίστινα ο Ραμούς Χαραντινάι καταδίκασε το μαχαίρωμα του 17χρονου Σέρβου στη γέφυρα του ποταμού Ιμπάρ και είπε ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα κράτος για όλους τους πολίτες του και ήταν πάντα παράδειγμα ανεκτικότητας και διαφορετικότητας». «Το γεγονός αυτό είναι μεμονωμένο και δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια στη χώρα» είπε ο Χαραντινάι. Τον ακλούθησαν και ο άλλοι, «ανεκτικοί» . Η ΚΦΟΡ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι σταθερή. Ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου Ίσα Κράσνικι, αμφισβήτησε την ορθότητα των εκλογικών καταλόγων τονίζοντας ότι ενωψ σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία στο Κοσσυφοπέδιο «ζουν» μαζί με τους μετανάστες 1.795.000 άτομα, στους εκλογικούς καταλόγους είναι γραμμένοι 1.888.059 . 
Στο Βελιγράδι, ο κ. Βούτσιτς είπε ότι το μαχαίρωμα είναι αποτέλεσμα της εκστρατείας μίσους της αλβανικής ηγεσίας εναντίον των Σέρβων, και είπε ότι διακαύθηκαν οι αντιρρήσεις του για τα άνοιγμα της γέφυρας. Σε εμφάνιση του στην τηλεόραση «Πίνκ», είπε ότι οι ενέργειες «ορισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης», « είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών ξένων υπηρεσιών που επιθυμούν να εξασθενίσουν τη θέση της Σερβίας στο θέμα των διαπραγματεύσεων για το Κοσσυφοπέδιο», και τόνισε πως «οι ιστορίες των μποϊκοτάζ», «είναι μια μορφή εσωτερικής πίεσης που προέρχεται από εκείνους που δεν θέλουν μια ισχυρή Σερβία». Στην ίδια συνέντευξη υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τα αυστριακά απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα «Μερικά από τα σερβικά μοναστήρια το 1900 ελέγχονταν από ξένους πράκτορες». 
Στα Τίρανα άνοιξε η (κολοβή) Βουλή με την δήλωση του προέδρου του Σώματος για την συνταγματικότητα των αποστατών, που εξελέγησαν από τη …. «λίστα αναμονής», και οι σοσιαλιστές έχουν έτοιμο νομοσχέδιο που αφαιρεί την προκήρυξη των εκλογών από τον πρόεδρο και την αναθέτει στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή. Βρέθηκε . στον βορρά, (στην Μιρντίτα) και μια χαραγμένη πλάκα, που «αλβανός αρχαιολόγος» την χρονολόγησε από το 4000 π΄Χ .
 Η είδηση επισκιάστηκε πάντως από την πατροκτονία στο Μανμαλί. 

Στην Μπάνια Λούκα ο κ. Ντόντικ, δήλωσε ότι δεν θα γίνει «επανάσταση» στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά θα ετοιμαστεί πολύ προσεκτικά το ψήφισμα για τις πολιτικές αντιδράσεις της Ρεπούμπλικα Σερπσκα που θα κατατεθείς για ψηφισει ότι ολοκληρωθεί. Στο Μόσταρ ο κ. Τσόβιτς ζήτησε τον άμεσο διορισμό του εντολοδόχου πρωθυπουργού και τον σχηματισμό του νέους Συμβουλίου των Υπουργών. 

Στα Σκόπια ο πρόεδρος της Βουλής κ. Τζαφέρι κοινοποίησε στον Πρόεδρο της αρμοδίας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής την απόφαση του Εισαγγελικού Συμβουλίου για την απομάκρυνση της κας Γιανεβα. Στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο εργολάβος Σίλιαν Μιτσεφσκι που πλήρωσε τα 720.000 ευρώ στον Μπόκι 13.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου