Αυγούστου 31, 2019

Βούτσιτς για την αντιπολίτευση : Η Σερβία δεν θα γίνει Μπανανία

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σχολίασε τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης για διεθνή μεσολάβηση στη Σερβία και δήλωσε ότι «ο Διεθνής παράγων είναι η σωστή επιλογή, αυτών που δεν έχουν τις ψήφους των πολιτών μαζί τους». 
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι οι κανόνες για την διεξαγωγή των εκλογών είναι αυτοί που ψήφισε το προηγούμενο καθεστώς , αλλά παρ 'όλα αυτά το Δημοκρατικό Κόμμα και οι δορυφόροι του, έκαναν και κάνουν τα πάντα για να «διεθνοποιήσουν τα δήθεν προβλήματα της δημοκρατίας στη Σερβία για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούν να βασίζονται σε λαϊκή υποστήριξη αφού δεν τους εμπιστεύονται οι πολίτες» , είπε ο Βούτσιτς .
 Ο Πρόεδρος της Σερβίας είπε ότι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές και οι συνθήκες πραγματοποίησης τους είναι μια εσωτερική υπόθεση της κάθε χώρας. «Ο σχηματισμός μεταβατικής κυβέρνησης, χωρίς εκλογές, χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα επιβληθεί από τον διεθνή παράγοντα και άλλες τέτοιες ανοησίες μπορούν μόνο να τις ονειρεύονται. 
Η Σερβία είναι μια κυρίαρχη χώρα και η κυβέρνηση σχηματίζεται από όποιον λάβει την πλειοψηφία και έχει την εμπιστοσύνης του λαού» , δήλωσε. 
Ο Βούτσιτς είπε  ακόμα ότι το κόμμα του οποίου ηγείται είναι πάντα πρόθυμο για διάλογο, αλλά ποτέ για να υπακούσει σε εντολές από τον κάθε διεθνή παράγοντα. Στο ερώτημα γιατί δεν μπορεί να συμφωνήσει για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών δήλωσε: «Τα δικό μας νομικό πλαίσιο για τις εκλογές θεσπίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα. Αυτές οι συνθήκες που προβλέπονται δεν είναι τέλειες, αλλά απέχουν πολύ από εκείνες που υπάρχουν σε αυταρχικά και ολοκληρωτικά κράτη» και πρόσθεσε ότι « ο νόμος περί Εκλογής των βουλευτών και ο νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων έχουν θεσπισθεί σύμφωνα με τις πολιτικές επιθυμίες του προηγούμενου καθεστώτος, που επιχειρεί τώρα να απονομιμοποιήσει την εκλογική διαδικασία». «Ονειρεύονται Μακεδονικά σενάρια και προσεύχονται στον Θεό όπως ακριβώς 
ο Μπόκι 13 μετέφερε τις σακούλες με τα εκατομμύρια να τους τα φέρνουν οι Άγγελοι . 
Η Σερβία είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη, Και στην ελεύθερη Σερβία, αυτό δεν θα συμβεί. Η η Σερβία είναι μια ανοιχτή χώρα, αλλά και ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο Κράτος. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, η Σερβία δεν θα είναι μπανανία», είπε ο πρόεδρος Βούτσις.
Στο κέντρο του Βελιγραδίου, σε σημερινό άνοιγμα της ανακατασκευασμένης πλατείας Δημοκρατίας, υπήρξε μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ των εκπροσώπων και οπαδών της αντιπολίτευσης και του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου