Αυγούστου 31, 2019

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι. Σε πέντε ημέρες λήγει η προθεσμία για τους υποψηφίους

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα, και κάθε προτιθέμενο να θέσει υποψηφιότητα για τις πρόωρες εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, ότι η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου τα μεσάνυχτα. 
Μέχρι τώρα έχουν καταθέτει ο συνασπισμός «Βακάτ» που αποτελείται από το Δημοκρατικό Κόμμα των Βοσνίων, το Δημοκρατικό Κόμμα «Βατάν» και το Ηνωμένο Κόμμα των Βοσνίων, ο συνασπισμός της Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, υπό τον Ραμούς Χαραντινάι με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Σπέντ Αχμέτι, ο συνασπισμός από την «Πρωτοβουλία», (NISMA) του Φατμίρ Λιμάι, τη Νέα Συμμαχία Κοσσυφοπεδίου του Μπεντζέτ Πατσόλι και το Κόμμα της Δικαιοσύνης, του Φερίντ Αγκάνι, και ο συνασπισμός «Ελευθερία», από το (σερβικό) Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα και το Νέο Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου . 
Ο Χαραντινάι, σε δηλώσεις του είπε ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω των διεθνών πιέσεων για την κατάργηση του φόρου 100& για τα εμπορεύματα από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, και είπε ότι το Κουιντέτο ασκεί συνεχή πίεση στην Πρίστινα, αλλά όχι στο Βελιγράδι.
Σε (αναξιόπιστη) διαδικτυακή δημοσκόπηση,  στην οποία συμμετείχαν 3701 άτομα , οι 2.332, ή το 63% δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου