Αυγούστου 31, 2019

Ο Πάλμερ θα βάλει τους Σέρβους στο ΝΑΤΟ

Ο αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ θα είναι ο νέος ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια. Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο διόρισε τον Μάθιου Πάλμερ ως Ειδικό Αντιπροσώπο του για τα Δυτικά Βαλκάνια. 
Όπως μετέδωσε η Φωνή της Αμερικής, ως ειδικός εκπρόσωπος, ο Πάλμερ θα μεταβεί στη Σλοβενία και αύριο 1η Σεπτεμβρίου θα παρακολουθήσει το Φόρουμ του Μπλεντ , και στη συνέχεια από τις 4 ως τις 10 Σεπτεμβρίου , θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια συνεδρίαση του Κουιντέτου των Βαλκανίων στις Βρυξέλλες, και σε συναντήσεις στη Βιέννη και την Πόντγκορίτσα.
 Ο Πάλμερ θα ηγηθεί των προσπαθειών για την ενίσχυση της διπλωματικής εμπλοκής των ΗΠΑ για την υποστήριξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή και θα εστιάσει στην ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων στους Δυτικούς Θεσμούς.
Ο Αντιπρόεδρος της σερβικής Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι η επιλογή του Μάθιου Πάλμερ Matthew ως Ειδικού Αντιπροσώπου των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια  δεν αποτελεί έκπληξη διότι ο Πάλμερ  μέχρι τώρα κατά κάποιο τρόπο εκανε αυτή την δουλειά.

Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς,  είπε ότι η επιλογή Πάλμερ  είναι ένα σημάδι ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ενθαρρύνουν μια  λύση και αναρωτήθηκε : «Εάν το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου έχει λυθεί τότε  για ποιο λόγο ο ειδικός απεσταλμένος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου