Αυγούστου 23, 2019

Η προεκλογική περίοδος στην Πρίστινα άρχισε με εντάλματα κατά των Σέρβων

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ανακοινώθηκε στην Πρίστινα ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για το στέλεχος της Σερβικής Λίστας Μίλαν Ραντόισιτς, ο οποίος είναι ύποπτος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα. Σύμφωνα με την εισαγγελία το όνομά του αναφέρθηκε στην έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του Όλιβερ Ιβάνοβιτς, στη βόρεια Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα.
 Το ένταλμα, εκδόθηκε τον Ιούλιο μετά από αίτηση του ειδικού εισαγγελέα του Κοσσυφοπεδίου με την υποψία της συμμετοχής του στη δολοφονία του Ιβάνοβιτς. Οι αλβανικές εφημερίδες σχολίασαν ότι ο Ραντόισιτς «είναι συνώνυμος με τον υπόκοσμο, τις απειλές , τη βίας και τη διακίνησης ναρκωτικών». 
Ο διευθυντής του Γραφείου της σερβικης κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς είπε ότι η ανακοίνωση έκδοσης εντάλματος σύλληψης για τον αντιπρόεδρο της Σερβικής Λίστας εντάσσεται στο πλαίσιο του εκφοβισμού και των πιέσεων σε βάρος του σερβικού λαού στην επαρχία, και αποτελεί προσπάθεια να αμφισβητηθεί η νομιμοποίηση της Σερβικής Λίστας που είναι μεγάλο αγκάθι για τους αλβανούς. 
Ο Μάρκο Τζούριτς είπε ότι το γεγονός ότι οι πληροφορίες αυτές ανακοινώθηκαν μαζί με την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών στο Κόσσοβο και το Μετόχι δίνουν τον τόνο για την προεκλογική εκστρατεία, η οποία «θα είναι προφανώς ένας διαγωνισμός των αλβανών πολιτικών παραγόντων για το μίσος κατά των Σέρβων», και τόνισε ότι «το δικαστικό σώμα του Κοσσυφοπεδίου, αντί να ασχολείται με την καταστολή του θρησκευτικού εξτρεμισμού και την εξάρθρωση των αλβανικών συμμοριών στοχεύει στο πολιτικό ξεκαθάρισμα των Σέρβων». Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης εκδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατηγορείται για υπεξαίρεση άνω τους ενός εκατομμύριου ευρώ, ο στενός συγγενής του αντιπροέδρου Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου Ενβέρ Χοτζάι, , Ιμέρ Σαχίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου