Αυγούστου 31, 2019

Οι νέοι υπουργοί του Ζάεφ

                 Η 30άρα ξανθιά του Ζάεφ 

Το Κοινοβούλιο της Βόρειας, ενέκρινε σήμερα στην 110η συνεδρίαση της; Ολομέλειας τους νέους Υπουργούς που πρότεινε ο Ζάεφ. Με 64 ψήφους υπέρ και 18 κατά, επέλεξε την επιχειρηματία Νίνα Ανγκελόφσκα ιδιοκτήτη της «Gruper» , ως νέας υπουργό Οικονομικών. Η Νίνα Ανγκελόφσκα γεννήθηκε στα Σκόπια στις 13 Ιουλίου, 1988. Μετά από αυτήν, ο Αλβανός Χισέν Τζεμαίλι, με 61 ψήφους υπέρ και 21 ψήφους κατά, εξελέγη υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου με ευθύνη τη βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος. Ο Τζεμαίλι γεννήθηκε το 1976 και ζει στο Τέτοβο. 
Ο Κύρε Κολυμιτσέφσκι θα είναι υφυπουργός οικονομίας, η Ελιζαμπέτα Ναουμόφσκα αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Επιστημών, και ο Νεξάτ Μεχμέντοβιτς αναπληρωτής υπουργός του νέου Υπουργείου για το Πολιτικό Σύστημα και τις διακοινοτικές σχέσεις.
Η Σοσιαλδημοκρατική ένωση (SDSM) παρά το Σκάνδαλο με τον Μπόκι 13, πανηγυρίζει  διότι δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της έδειξε ότι αν γινόντουσαν τώρα εκλογές , το 24,4% θα ψήφιζε για τη SDSM και το 21.1% για το VMRO-DPMNE 21,1% .
Λένε ακόμα ότι, «οι πολίτες αναγνωρίζουν τον  πατριωτισμό μας».
Το Ανώτατο Εισαγγελικό Συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα τον Άκο Κολέφσκι  ως νέο πρόεδρο του Συμβουλίου. Ο Κολέφσκι είναι 30 χρόνια στην εισαγγελία και έλαβε 10 ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου