Αυγούστου 17, 2019

Ντόντικ: Το Σύνταγμα δεν αναφέρει πουθενά ούτε τον Βαλεντίν Ίνζκο ούτε τις Πρεσβείες

Η ηγέτης της Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Σερβική Δημοκρατία δεν θέλει ανατρέψει καμία από τις Συνταγματικές αρμοδιότητες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Οι «διεθνείς» πήραν το στρατό μας, το δικαστικό μας σώμα, το γραφείο του εισαγγελέα, και τους έμμεσους φόρους . 
Μας επέβαλλαν τα πάντα με την τεράστια δύναμη που χρησιμοποιούσαν εκείνη την εποχή και προσπαθούν να βγουν και από πάνω τώρα. Τίποτα δεν έχει τελειώσει γιατί μας πήραν 83 αρμοδιότητες και είναι απαράδεκτο να μας. μιλούν για το Κράτος Δικαίου, ενώ αυτοί έκαναν την παραβίαση του Συντάγματος» είπε ο Ντόντικ. 
Ο Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Βαλεντίν Ίνζκο κρύβει τις εγκληματικές πράξεις των προκατόχων του, που παραβίασαν το διεθνές δίκαιο. «Το Σύνταγμα αναφέρει ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνης αποτελείται από δύο οντότητες και τρεις λαούς. Πουθενά δεν αναφέρει ούτε το Γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου ούτε τις πρεσβείες. 
Όλη η περίοδος της διεθνούς Εντολής στη Βοσνία Ερζεγοβίνη στρεφόταν κατά των Σερβοβοσνίων, και μας πήραν τις αρμοδιότητες» , είπε ο Ντόντικ, και τόνισε ότι η Εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας θα πρέπει τοποθετηθεί για τα πάντα. «Γιατί τους ενοχλεί αν ένα δημοκρατικό όργανο, που συγκροτείται σύμφωνα με το Σύνταγμα, πάρει θέση για το θέμα αυτό; Πώς νομίζουν ότι θα είναι σε θέση να επιβάλλουν σε μας αυτό που έκαναν και που είναι αντισυνταγματικό; Πού λέι η Συνταγματικότητα ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνης έχει δικαιοδοσία στην ασφάλεια, την άμυνα, τη δικαιοσύνη, και τα οικονομικά; 
Ο Ίνζκο δεν είναι το Σύνταγμα και ως εκ τούτου θα αγωνιζόμαστε για όσο διάστημα υπάρχουμε ενάντια εδώ σε εκείνους που πήραν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας μακριά», είπε ο Ντόντικ, και ζήτησε την συγκρότηση μιας ουδέτερη διεθνούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για να αποφανθεί τι είναι συνταγματικό στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.
«Πώς θα μπορούσαν να αποδείξουν τη συνταγματικότητα του νόμου περί του Δικαστήριου και του Γραφείου της Εισαγγελίας; Η Επιτροπή της Βενετίας, δήλωσε ότι δύο οντότητες είναι συμβαλλόμενα μέρη στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , αλλά προσπαθούν να γυρίσουν όλο σύστημα ανάποδα, δηλαδή να μας επιβάλουν ό, τι αποφασίζεται από αυτούς», είπε ο Ντόντικ που υπογράμμισε ότι η Σέρπσκα έχει υποστεί ζημία, από την τρέχουσα οφειλή από τους έμμεσους φόρους 50 εκατομμύρια Μάρκα. 
«Αυτό γίνεται για να μας κάνουν να ξεμείνουμε από χρήματα και να βγάλουν τις κοινωνικές ομάδες στους δρόμους για να αλλάξει η πολιτική. Θα ήθελαν να επιβάλουν τον αρχηγό του SDS τον Μίρκο Σάροβιτς και τους άλλους που είναι υποταγμένοι στους μουσουλμάνους να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις γι 'αυτούς,» είπε ο Ντόντικ, και κατήγγειλε πως για ότι γίνεται στη Σέρπσκα αμέσως ενημερώνεται η Κρατική Υπηρεσία Ερευνών και Προστασίας και το γραφείο του εισαγγελέα, και ότι αυτό συμβαίνει σε συνεχή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου