Αυγούστου 31, 2019

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Το Κράτος Δικαίου έβγαλε ανακοίνωσε με το ψευδώνυμο Συμβούλιο Εφαρμογής Ειρήνης

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η δήλωση των πρέσβεων του Συμβούλιο Εφαρμογής Ειρήνης, υποστηρίζει τον πολιτικό διάλογο που θα οδηγήσει στο σχηματισμό των αρχών σε όλα τα επίπεδα και θα επιτρέψει την «άνευ όρων πρόοδο προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων που είναι σύμφωνες με «τους υφιστάμενους πολιτικούς στόχους και υποχρεώσεις». 
Οι υφιστάμενοι πολιτικοί στόχοι και υποχρεώσεις είναι το ΝΑΤΟ, και η διατύπωση είναι αυτή ακριβώς που έβαλε ο Ιζετμπέκοβιτς στην συμνφωνία με τον τσόβιτς και τον Ντόντικ. 
Οι πρέσβεις κάλεσαν τους πολιτικούς ηγέτες, «να μην λάβουν μέτρα που θα έθεταν σε κίνδυνο, θα αποδυνάμωναν ή να απενεργοποιούσαν την πλήρη λειτουργία των θεσμών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη», και αναφέρονται αποκλειστικά στον Ντόντικ.
 Οι πρέσβεις, επανέλαβαν ότι «οι οντότητες και τα θεσμικά όργανα πρέπει να σέβονται τους υπάρχοντες νόμους και τις νομικά δεσμευτικές συμφωνίες», λέγοντας ότι η Σερβική Δημοκρατία είναι δεσμευμένη στο ΝΑΤΟ.
 «Οι μεταρρυθμίσεις, όπως η μεταρρύθμιση της άμυνας, η δημιουργία ενός ενιαίου Ανώτατου Δικαστικού και Εισαγγελικού Συμβουλίου στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, και η καθιέρωση της έμμεσης φορολογίας στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης αποφασίστηκαν με πλήρη υποστήριξη από τον τα κοινοβούλια των οντοτήτων και το Κοινοβούλιο της Βοσν΄λιας Ερζεγοβίνης. 
Το Σύνταγμα , οι υπάρχοντες νόμοι και η ακεραιότητα των θεσμών πρέπει να είναι πλήρως σεβαστά», λέει η ανακοίνωση του αμερικανού πρέσβη, που την υποστηριιξκαν και οι άλλοι εκτός από τον Ρωσο.
 Η γραπτή δήλωση μοιράστηκε στον Τύπο από το γραφείο του Υπάτου εκπροσώπου.
 Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι δεν αναμένει τίποτα να συμβεί μέχρι τις 5 Σεπτέμβριου όσον αφορά στο διορισμό εντολοδόχου πρωθυπουργού , καθώς υπάρχουν σαφώς περισσότεροι στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων από ό, τι οι υπογραφές σχετικά με τη συμφωνία για το σχηματισμό του υποστηρικτικού οργάνου της Προεδρίας . 
Η Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι το SDA, δηλαδή , οι πολιτικοί του Σεράγεβο, ευθύνονται για τη μη έναρξη της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου