Ιουνίου 05, 2019

Ο Ντάτσιτς ζητάει πίσω το βόρειο Κοσσυφοπέδιο,

«Το βόρειο Κοσσυφοπέδιο που κατοικείται κυρίως από Σέρβους, σε καμία περίπτωση να περιέλθει υπό την κυριαρχία της Πρίστινα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη τονίζοντας ότι ο ίδιος μιλάει για τη διαίρεση της περιοχής και πρόσθεσε : «Εμείς ποτέ δεν θα δώσουμε το βόρειο Κοσσυφοπέδιο στην Πρίστινα» . 
Ο Ντάτσιτς είπε ακόμα ότι είναι στόχος της Πρίστινα να εμποδίσει το διάλογο με το Βελιγράδι και την αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης, επειδή εκτιμούν ότι «αυτό δεν είναι προς το συμφέρον τους». 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε μετά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής της UNMIK στο Κόσοσοβ Ζαχίρ Τανίν οτι ο ρόλος του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο είναι ζωτικής σημασίας για τη Σερβία.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η πίεση προς την ανατίμηση του δηναρίου μπορεί να αποδοθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι τοποθετηθήκαν σε μακροπρόθεσμα ομόλογα σε δηνάρια της Δημοκρατίας της Σερβίας, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Σερβίας. Οι Καθαρές εξαγωγές υπηρεσιών της Σερβίας στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είναι υψηλότερες κατά 31,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου