Ιουνίου 05, 2019

Ο Ντόντικ επιμένει για την Ουδετερότητα

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι ο τελικός στόχος εκείνων που εμποδίζουν το σχηματισμό κυβέρνησης στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης είναι να προκαλέσουν παρέμβαση του Διεθνούς παράγοντα που θα ακυρώσει τα εθνικά συμφέροντα των Σέρβων και των Κροατών προκειμένου να επιβάλει τη θέληση της Βοσνιακής πολιτικής ελίτ που θα καθορίζει πώς θα εξελίσσεται η κατάσταση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. 
Ο Μίλοραντ Ντόντικ, τόνισε ότι δεν θα αλλάξει η θέση της Σερβικής Δημοκρατίας σχετικά με την στρατιωτική ουδετερότητα και ότι κανένας αντιπρόσωπος της Σέρπσκα δεν θα παραβιάσει το Ψήφισμα της Εθνοσυνέλευσης σχετικά με στρατιωτική ουδετερότητα για χάρη του σχηματισμού του Συμβουλίου των Υπουργών στο επίπεδο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. 
Ο Ντόντικ μαζί με την πρόεδρο Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς αναχώρησαν για την Αγία Πετρούπολη με κύριο στόχο να αναζωογονήσουν τη συμφωνία για το αέριο και να γίνει η επέκταση του «τουρκικού ρεύματος» προς τη Σερβική Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου