Μαΐου 31, 2019

Ο Βούτσιτς έχασε κάθε εμπιστοσύνη στους δυτικούς ψεύτες

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε την Πέμπτη ότι επιβολή τελωνειακών δασμών στα Σερβικά αγαθά, καθώς και οι τελευταίες επιχειρήσεις των αστυνομικών μονάδων της Πρίστινα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο είναι οι χειρότερες παραβιάσεις των διατάξεων CEFTA, ως καθώς και της συμφωνίας των Βρυξελλών, και ότι «τέτοιες κινήσεις οδηγούν στην αποσταθεροποίηση ολόκληρης της περιοχής». Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ακόμα ότι η επιχείρηση που διενεργήθηκε στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο «δεν είχε έχει τίποτα να κάνει με τη διαφθορά και το έγκλημα», και θα έπρεπε να έχει αποτραπεί από την KFOR και το NATO, αλλά «τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ, αλλά απέτυχαν να το πράξουν προσποιούμενες ότι δεν ήξεραν τίποτα». Ο Βούτσιτς συνέχισε και την αντιπαράθεση με την KFOR και είπε ότι η επιχείρηση της Πρίστινα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, και τα ψέματα που λέχθηκαν απ[ό τον διεθνή κατέστρεψαν και τα τελευταία ερείπια της εμπιστοσύνης της Σερβίας στο δυτικό κόσμο για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου. Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας, ο Ρώσος πρέσβης Αλέξανδρος Τσεπούριν δήλωσε ότι η Ρωσία απαιτεί πλήρη έρευνα σχετικά με την επίθεση στο ρώσο διπλωμάτη στο Ζούμπιν Πότοκ και την τιμωρία των δραστών».
 Ο κ. Τσεπούριν καταδίκασε «την πρόκληση που αποτελεί σημάδι αλαζονείας των αρχών της Πρίστινα». 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Γερμανική εταιρεία αιμοκάθαρσης, «Fresenius» , σύμφωνα με έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει παραδεχθεί ότι λάδωσε γιατρούς στη Σερβία και αρκετές άλλες χώρες στον κόσμο για να πάρει δουλειές. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Υπεγράφη από τους Πρωθυπουργούς της Σερβίας και της Σλοβακίας  η συμφωνία για την εκκαθάριση του χρέους της Σερβίας στη Σλοβακία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν δήλωσε ότι «η άγρια επιδρομή της Πρίστινας στο Βόρειο Κόσσοβο και Μετόχι είναι απαραίτητο, ένα εφεδρικό στρατιωτικό Σώμα» και ανακοίνωσε ότι η δύναμη του στρατού «Εφεδρικού» θα αυξηθεί. 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η σερβική κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα σχετικά με την εναρμόνιση της τελωνειακής νομοθεσίας της Σερβίας με αυτή της ΕΕ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η βουλευτής Βέσνα Μάρκοβιτς, μέλος και «Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενσωμάτωσης», δήλωσε λέει «ότι με βάση τα γεγονότα από το παρελθόν έτος, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι ΗΠΑ, έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην Πρίστινα από την ΕΕ και ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί μια τελική λύση στο ζήτημα του Κοσσόβου χωρίς τη συμμετοχή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου