Απριλίου 11, 2019

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο επικεφαλής του γραφείου της Σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς δήλωσε ότι οι Σέρβοι δεν θα παραδώσουν τους τέσσερεις δήμους στα βόρεια στους Αλβανούς και τόνισε ότι, η απόφαση να συμμετάσχουν στις εκλογές που προγραμμάτισε η Πρίστινα, οι Σέρβοι ακυρώνουν το σχέδιο της Πρίστινας . 
Ο πρώην προϊστάμενος του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, Νεμπόισα Τσόβιτς δήλωσε ότι υπάρχει μια πραγματική απειλή για νέες συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο και ότι ο διοικητής της KFOR δεν θα πρέπει να αναλάβει τυχόν παράλογες ενέργειες προς τη Σερβική Κοινότητα που δεν συμμορφώνονται με το ψήφισμα 1244. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος Κομισάριος για τους πρόσφυγες Βλαντιμιρ Τσούτσιτς, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των υπηρεσιακών αρχών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης ότι θα κλείσει τα σύνορά της με τη Σερβία εάν η ΕΕ συνεχίζει να κλείνει τα σύνορά της στους μετανάστες, ότι ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι πολύ ρεαλιστικό. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε λέει ότι ο σχηματισμός του εφεδρικού της αστυνομίας στη Σερβικη Δημοκρατία είναι νόμιμος και ότι ο μόνος σκοπός μιας τέτοιας κίνησης είναι η καλύτερη προστασία των πολιτών της Σερβικής Δημοκρατίας λόγω της Αδυναμίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. 


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο πολιτικός αναλυτής Αντζέλκο Κοζόμαρα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν την παράνομη παραγωγή όπλων στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και για αυτό είναι αδύνατο η αμυντική βιομηχανία να τεθεί υπό τον έλεγχο των συνταγματικών αρχών .

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν και ο Αντιδήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέσιτς ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινησουν απεργία πείνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φασιστική βία της αντιπολίτευσης. Στην απεργία που θα λάβει χώρα στους χώρους του κοινοβουλίου θα συμμετάσχουν  και βουλευτές των Προοδευτικών.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο δημοσιογράφος και στρατιωτικός αναλυτής  Μίροσλαβ Λαζάνσκι θα τοποθετηθεί ως νέος πρέσβης της  Σερβίας στη Μόσχα. Επίσης θα τοποθετηθούν το συντομότερο δυνατόν νέοι πρέσβεις  στην Κίνα, την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ελβετία και την Αλβανία θα σταλεί.

Διπλωματικοί κύκλοι ανεπίσημα ανέφεραν ότι ο νυν πρέσβης στο Κίεβο Ράντε Μπουλάτοβιτς που είναι ο πρώην διευθυντής της σερβικής BIA θα αντικαταστήσει την Ντουσάνκα Τόμιτς, στη  σερβική πρεσβεία στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου