Απριλίου 12, 2019

Μαυροβούνιο. Δίωξη για το κάψιμο της σημαίας του ΝΑΤΟ

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η αστυνομία ζήτησε από την δικαιοσύνη την δίωξη του ηγέτη του Κόμματος «Πραγματικό Μαυροβούνιο» Μάρκο Μίλασιτς για το κάψιμο μιας σημαίας του ΝΑΤΟ σε δημόσιο χώρο στην Ποντγκόριτσα. 
Ο Μίλασιτς δήλωσε ότι έκαψε τη σημαία του ΝΑΤΟ γιατί η στρατιωτική συμμαχία μαζί με τους τοπικούς συνεργούς της Μαυροβούνιο παρέκαμψαν τη βούληση της πλειοψηφίας και δεν έγινε δημοψήφισμα, προσθέτοντας ότι αυτή η πράξη «είναι στην πραγματικότητα το άναμμα της δάδας της ελευθερίας». 
Το Δημοκρατικό Μέτωπο καταδίκασε την δίωξη τονίζοντας ότι στο Μαυροβούνιο επιτρέπεται ελευθέρα να προβάλλεται η σημαία του ΟΥΤΣΕΚΑ και του ΝΑΤΟ διέπραξαν τερατώδη εγκλήματα εναντίον των Σέρβων.
 Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, ο Ντούσκο Μάρκοβιτς συναντήθηκε στο Ντουμπρόβνικ με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλενκόβιτς και συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας. 
Δυο ιταλικά αεροπλάνα του ΝΑΤΟ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά για την προστασία του εναέριου χώρου του Μαυροβουνίου αλλά οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας τα έχασαν και ένα πολιτικό αεροσκάφος από την Κροατία βρέθηκε να πετάει σχεδόν πάνω τους, αλλά η τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου