Απριλίου 12, 2019

Ρουμανία : Σε ευρω-καραντίνα οι Σοσιαλδημοκράτες

Ο Σεργκέι Στάνισεφ , Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά τη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στις Βρυξέλλες, ότι ο σχέσεις με το ρουμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχουν παγώσει μέχρι τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. 
Ο Σεργκέι Στάνισεφ επανέλαβε την «ανησυχία» των Σοσιαλιστών σχετικά με το κράτος δικαίου στη Ρουμανία και είπε ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί τον Ιούνιο με βάση το κατά πόσον η Ρουμανική κυβέρνηση ακολούθησε τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Σε ανταπάντηση, το PSD δήλωσε ότι η απόφαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών δεν είναι σωστή, και ότι το σχεδόν μισό εκατομμύριο μέλη του Κόμματος «δεν χρειάζονται έγκριση από τις Βρυξέλλες για τις αξίες τους και την πολιτική τους ταυτότητα».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τούντορελ Τόαντερ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα παραιτηθεί λόγω της κριτικής εναντίον του, και της δήλωσης του Πρόεδρου του PSD Λίβιου Ντραγκνέα ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει πλέον την υποστήριξη του κυβερνώντος Κόμματος. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το «πόσο ακόμα μπορεί να παραμείνει στο γραφείο του εάν το PSD δεν τον υποστηρίζει», ο Τόαντερ απάντησε: «θα πρέπει να ρωτήσετε αυτούς, και όχι εμένα. Θα εκτελώ καθήκοντα μου μέχρι να εμφανιστεί ένα άλλο όνομα στην Επίσημη Εφημερίδα». 
Ο Πρόεδρος Γιοχάνις είχε διαβουλεύσεις σχετικά με το δημοψήφισμα για την δικαιοσύνη. με τα κόμματα της αντιπολίτευσης PNL, USR, και PMP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου