Μαρτίου 29, 2019

Η σερβική αντίδραση στην πρόκληση του Κράτους Δικαίου

Η Πρόεδρος της Σέρβικης Δημοκρατίας Σέρπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς Cvijanovic έστειλε πρόσκληση για μια έκτακτη συνάντηση σε σχέση με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την Ημέρα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα προς όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της Σέρπσκα. 
Ο πρόεδρος της Ένωσης των οικογενειών των Πεσόντων και παλεμάχων μαχητών του πατριωτικού πολέμου Νεντέλικο Μίτροβιτς είπε ότι οι Σέρβοι εκπρόσωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τους κοινούς θεσμούς της Βοσνίας Ερζεγοβίνης
Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς, δήλωσε ότι η 9 Ιανουάριου θα συνεχίσει να γιορτάζεται και ανακοίνωσε ότι το Κοινοβούλιο θα δώσει σύντομα απάντηση στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 
Το Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα δήλωσε ότι το ίδιο το δικαστήριο είναι αντισυνταγματικό, και καταστρέφει τα θεμέλια του Συντάγματος της Βοσναις Ερζεγοβίνης. 
Ο εκπρόσωπος του SNSD Ράντοβαν Κοβάσεβιτς είπε ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι σκανδαλώδες και ότι αντί να είναι μια υπέρτατη θεσμική αρχή, με την απόφαση αυτή, το Συνταγματικό Δικαστήριο ταυτίζεται ως θεσμός για την αναθεώρηση της ιστορίας.
Ο Πρωθυπουργός της Σερβικης Δημοκρατίας Ράντοβαν Βίσκοβιτς δήλωσε στην Μπάνια Λούκα ότι η Σέρπσκα θα συνεχίσει να γιορτάζει την 9η Ιανουαρίου ανεξάρτητα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου