Μαρτίου 29, 2019

Συνάντηση Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ρουμανίας και Σερβίας στο Βουκουρέστι

Στο Βουκουρέστι οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοβ, της Ρουμανίας, Βιορίτσα Νταντσίλα, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και ο Αλιέκσι Τσιπρόφσκυ συζητούν την πρόοδο των κοινών σχεδίων στους τομείς των Μεταφορών, των Υποδομών και της Ενέργειας. Θα εξεταστούν οι πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν για την συνδεσιμότητα στην περιοχή και για την οικονομική της ανάπτυξη. Η κατασκευή των διασυνδετικών αγωγών φυσικού αερίου, και του διατροπικού διαδρόμου που θα συνδέει το Αιγαίο με την Μαύρη θάλασσα όπως και διεύρυνση των μεταφορικών συνδέσεων στον ποταμό Δούναβη. 

Οι ηγέτες των βαλκανικών κρατών συγκεντρώνονται για έβδομη φορά . Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοβ, θα συναντηθεί απόψε στο Βουκουρέστι με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι. Ο κύριος Οκτάι θα παρευρεθεί στο επίσημο δείπνο μετά την τετραμερή συνάντηση μεταξύ Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδας και Σερβίας . 
Αναμένεται ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας να θέσει επί τάπητος το θέμα για την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για το ότι η χώρα του έχει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου