Μαρτίου 31, 2019

ΣΚΟΠΙΑ. Ξανά το σενάριο της αποχής

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Όλιβερ Ντερλόφσκι δήλωσε ότι «υπάρξει δεύτερος γύρος στις Προεδρικές εκλογές» και «Αν δεν υπάρξει προσέλευση 40% στο δεύτερο γύρο», (δηλαδή 723253), που είναι η νόμιμη προϋπόθεση για νόμιμες εκλογές , τότε, η βουλή διαλύεται υποχρεωτικά και γίνονται αμέσως νέες εκλογές».
 Ο Ντερλόφσκι είπε ότι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έχει λάβει όλα τα οργανωτικά μέτρα που είναι αναγκαία για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή «πεντακάθαρων εκλογών», αλλά πρόσθεσε: « Ωστόσο, η εκλογική διαδικασία αποτελείται από πολλά ενδιαφερόμενα μέρη, και αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αλλά και οι υποψήφιοι, και οι διοργανωτές της εκστρατείας τους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε η εκλογική διαδικασία να είναι δίκαιη, έντιμη, και καθαρή για να φθάσουμε ομαλά στο τέλος». Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ρεαλιστικό το 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι σε μια χώρα με δύο εκατομμύρια κατοίκους, ο Ντερλόφσκι είπε ότι όλοι εκείνοι που έχουν την ιθαγένεια και την ηλικία, είτε ζουν στη χώρα είτε κάπου στο εξωτερικό είναι νόμιμοι , εκλογείς». 
Ο Ντερλόφσκι είπε ότι οι εγγραμμένοι στα δημοτολόγια του Υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 2,5 εκατομμύρια και αν αφαιρεθεί ο αριθμός των ανηλίκων, τότε ο αριθμός των 1.808.131 ψηφοφόρων είναι αρκετά ρεαλιστικός. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον κόσμο, όπου ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των κατοίκων.
 Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ελλάδα, όπου έχουν περίπου 11 εκατομμύρια ψήφοφόρους, σχεδόν όσος και ο πληθυσμός.

 Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση ζήτησε από τον αρχηγό του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μιτσκόσκι να απαντήσει αν συναρτήθηκε χθες με τον Γκρουέφσκι στη Βουδαπέστη. Το VMRO-DPMNE με τη σειρά τους απάντησε ότι η SDSM θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα ποιος κατέχει μια «Μπέντλει» με πινακίδες Στρούμιτσα, και η οποία ακολούθουσε το αυτοκίνητο του Μιτσκόσκι κατά την επιστροφή του από τη Βιέννη στα Σκόπια. Επίσης η SDSM πρέπει να απαντήσει ποιος συγγενείς του Ζάεφ οδηγούσε την «Μπέντλει». 
Το VMRO-DPMNE είπε ότι ο Μιτσκόσκι ταξίδεψε στη Βιέννη με ιδιωτικό όχημα για επιστημονικούς σκοπούς, αλλά κοντά σε Βουδαπέστη και την επιστροφή του διαπίστωσε ότι τον παρακολουθούν και θέλει να μάθει ποιος διέταξε να τον παρακολουθούν και να καταγράφονται οι κινήσεις του ηγέτη της αντιπολίτευσης, ποιος ο σκοπός της παρακολούθησης και ποιος την χρηματοδότησε. 
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε ότι ο Ζάεφ ανέφερε στην αστυνομία τη μητέρα του εξαφανισμένου αγοριού Πίνο, (Μάγια Τρπκόφσκα) Maja T ο οποίος αγνοείται εδώ και έντεκα ημέρες για παρενόχληση.
 Η μητέρα, είπε στα ΜΜΕ χθες ότι επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Ζάεφ και ζήτησε τη βοήθειά του για να βρει το παιδί της. Η μητέρα είναι σε διαμάχη με τον Πρωθυπουργό και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου