Μαρτίου 30, 2019

Αμερικανός Πρέσβης στην Πρίστινα . «Η υπομονή μας έχει όρια»

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο Φίλιπ Κοσνέτ , δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου, αλλά «η υπομονή τους έχει όρια» και «δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι 
η Ουάσινγκτον και στο μέλλον, θα είναι δεσμευμένες σε αυτό, αν οι δύο πλευρές δεν θέλουν να πάνε σε συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα». 
«Η υπομονή μας έχει όρια. Ένα από τα πράγματα που έχουμε παραγγείλει στις δύο κυβερνήσεις και στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τη διαδικασία. 
Ο Πρόεδρος Τραμπ, όπως είναι γνωστό έγραψε στους προέδρους Βούτσιτς και Θάτσι για να υπογραμμίσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύεται πλήρως στη διαδικασία αυτή», δήλωσε ο Φίλιπ Κοσνέτ στο ραδιόφωνο «Κόντακρ Πλούς» 

 Σε ερώτηση για το μέλλον των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου είπε ότι οι ΗΠΑ είναι μια πολυεθνική και θρησκευτικά διαφοροποιημένη κοινωνία. «Αυτό είναι κάτι που μοιραζόμαστε με το Κοσσυφοπέδιο. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θα μπορούσα να φανταστώ πώς θα φαινόταν το Κοσσυφοπέδιο χωρίς μειονοτικές κοινότητες του Κοσσυφοπεδίου, χωρίς τα μέλη των διαφορετικών θρησκειών που ζουν εδώ», είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου