Μαρτίου 31, 2019

«Έχει τελειώσει! - Μη τον φοβάστε»,

Με αυτό το Σύνθημα πραγματοποιήθηκε σήμερα το έβδομο συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι «Δημοκρατικοί», το «Ντέμος» και οι «Πραγματικοί Μαυροβούνιοι», στο Χέρτζεκ Νόβι, για να ζητήσουν την παράιτηση του τζουκάνοβιτς και της κυβένρησης. 
Ο Πρόεδρος των Δημοκρατών Αλέξα Μπέσιτς είπε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών (DPS) «είναι σε μεγάλη παρακμή» και ότι «δεν υπάρχει σωτηρία» για αυτούς. «Το Μαυροβούνιο», είπε, « πρέπει να αλλάξει, και μετά θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση που θα κάνεις μεταρρύθμισεις, θα ξεκαθαρίσει τη μαφία που μαστίζει το Μαυροβούνιο, και συνθλίψει το εγκλήμα και τη διαφθοράς και θα βάλει το Μαυροβούνιο στην ΕΕ» - είπε ο Μπέτσιτς. 
Ο Πρόεδρος του «Ντέμος», Μίοντραγκ Λέκιτς, είπε ότι ο Μίλο Τζουκάνοβιτς «δεν μπορεί πλέον να χειραγώγηση τους πολίτες», οτι «η διαμαρτυρία δεν θα σταματήσει» και ότι «όλοι θα πάνε στην Ποντγκόριτσα,» και κάλεσε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα των πολιτών. 
Ο Βλαντιμιρ Παβίτσεβιτς, πρόεδρος των Πραγματικών Μαυροβουνίων, δήλωσε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πολιτική τους πάλη για την προώθηση της λαϊκής Ενότητας για την ανάπτυξης του Μαυροβουνίου. 
Ο Δήμαρχος του Χέρζεκ Νόβι Στεβαν Κάτιτς, δήλωσε ότι η οι δημότες του Χερτζχεκ Νόβι που ζουν πλέον ελεύθερα, με αξιοπρέπεια, χωρίς φόβο, χωρίς τους εκβιασμούς, τους Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών συγκεντρώθηκαν για να υποστηρίξουν τους άλλους πολίτες του Μαυροβουνίου για να ζήσουν και εκείνοι Ελεύθεροι. 


ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Χθες το βράδυ έγινε η  έβδομη διαμαρτυρία στην Ποντγκόριτσα του Κινήματος «97000 Αντισταθείτε», που  απαίτησαν τις παραιτήσεις του Πρόεδρου, του πρωθυπουργού, του γενικού και του ειδικού  εισαγγελέα και της ηγεσίας της ραδιοφωνίας και  τηλεόρασης του Μαυροβουνίου.
Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου, και τα Κίνημα «97000 Αντισταθείτε », υπέγραψαν τη συμφωνία για το μέλλον,

Η «Συνθήκη του μέλλοντος» υπεγράφη από τους βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου, του Δημοκρατικού Μαυροβουνίου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα, το «Ντέμος» , τους Ανεξάρτητους Βουλευτές και τους εκπροσώπους του Κινήματος «97000 Αντισταθείτε».

Η συμφωνία ορίζει ότι τα συμβαλλόμενα μέρη θα επιδιώξουν να σχηματίσουν μια κυβέρνηση  τεχνοκρατών , έργο της οποίας θα είναι να οργανώσει  δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.
Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύτηκαν να μποϊκοτάρουν  όλες τις εκλογές μέχρι την εκπλήρωση των διεκδικήσεών τους.
Κατεδαφίζεται το βαπτιστήριο της Μητροπολίτη Μαυροβουνίου στην νήσο «Σβέρσαν», στο Τίβατ 

Το Υπουργείο Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοίνωσε ότι στις 2 Απριλίου α γίνει η κατεδάφιση του βαπτιστήριο της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας που χτίστηκε παράνομα στο νησί «Σβέρσαν», στον κόλπο του Τίβατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου