Μαρτίου 06, 2019

Ρουμανία: Ο Ντραγκνέα δήλωσε ότι ο κυβερνών συνασπισμός θα πρέπει αντιμετωπίσει τη δυσαρέσκεια κατά του υπουργού της Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD), Λίβιου Ντραγκνέα δήλωσε ότι το ζήτημα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Τουντορέλ Τόαντερ θα συζητηθεί από κοινού με την πρωθυπουργό Βιόριτσα Ντάντσιλα στο εσωτερικό του κυβερνώντος συνασπισμού, προσθέτοντας ότι υπάρχει μια διάχυτη δυσαρέσκειας με τον υπουργό που πρέπει να διευκρινιστεί «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», την επόμενη εβδομάδα. 
Ο Ντραγκνέα είπε ότι έχει συμφωνήσει με τον αρχηγό της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE) , Καλίν Ποπέσκου-Ταριτσεάνου να συζητήσουν το θέμα με την πρωθυπουργό Βιόριτσα Ντάντσιλα Viorica την Παρασκευή ή τη Δευτέρα, και στη συζήτηση θα κληθεί και ο κ. Τόαντερ,  «Έχουμε αποφασίσει , πρώτα απ 'όλα, να δώσουμε στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να δείξει ότι έχει αρκετές ψήφους για να περάσει την πρόταση μομφής. Το PSD δεν θα λύσει τα προβλήματά του με τον υπουργό, με τη σύμπραξη της Αντιπολίτευσης. Και κανένας από το PSD δεν θα μπορούσε να ψηφίσει ένα τέτοιο έγγραφο γεμάτο ψέματα. 
Δεδομένων των περιστάσεων, θα πρέπει να έχουμε μια συζήτηση στο εσωτερικό του συνασπισμού. Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή που πρέπει να διευκρινιστούν. 
Ο Ντραγκνέα μίλησε επίσης για την απόφαση της Ουγγρικής Δημοκρατικής Ένωσης της Ρουμανίας (UDMR) να καταψηφίσει τον Τόαντερ. Έχουμε μια δίκαιη σχέση με το UDMR», δήλωσε ο Dragnea. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ματαίωσε σήμερα την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης λόγω έλλειψης απαρτίας. Πριν από την τελική ψηφοφορίας η ΚΟ του PSD αποφάσισε να μην μετάσχει στην ψηφοφορία. 

 Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του πρόεδρου Γιοχάνις επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2019,αλλά δέχτηκε ότι είναι αντισυνταγματικοί οι «κόφτες» που προβλέπονται. 
Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει πίσω στο Κοινοβούλιο το νόμο του κρατικού προϋπολογισμού 2019. για επανεξέταση , διόρθωση και βελτίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου