Μαρτίου 19, 2019

Πρτοκαλί Μακεδονικό σενάριο και στην Σερβία

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προτίθεται να δώσει χάρη στα 18 πρόσωπα που συνελήφθησαν το Σαββατοκύριακο, εφόσον του υποβληθεί αίτηση χάριτος. Η «αντιπολίτευση» προσπάθησε να συνεχίσει χθες το «Μακεδονικό σενάριο» με κινητοποιήσεις μαθητών λυκείου. 
Ο ηγέτης της Αριστεράς της Σερβίας, Μπόρκο Στεφάνοβιτς. σε σημερινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι δεν υπάρχει «μακεδονικό Σενάριο». Ο Πρόεδρος Βούτσιτς, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Συμβούλιου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Τούρτσακ και εξέφρασε τη δέσμευσή του για την περαιτέρω ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων και της οικονομικής συνεργασίας Σερβίας -Ρωσίας, στη βάση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς, συναρτήθηκε και με αντιπροσωπεία του «Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων», 
(του παραρτήματος Ευρώπης), και είπε ότι η συμπεριφορά της Πρίστινα, η οποία δεν σκέφτεται τη συμμετοχή στο διάλογο με το Βελιγράδι, θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. 
Ο Πρόεδρος Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα της επίθεσης του ΝΑΤΟ, την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπέδιου, όσοι και αν το απαιτούν από αυτήν. Ο Πρόεδρος Βούτσιτς θα συναντηθεί σήμερα στο Βελιγράδι με τον Πρόεδρο της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος δήλωσε ότι «τα τελευταία γεγονότα στο Βελιγράδι δεν είναι καλό για τη Σερβία» και ότι «έστειλαν το λάθος μήνυμα», ενώ «η χώρα που χρειάζεται δύναμη στις διαδικασίες των διαπραγματεύσεων με την Πρίστινα». 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Πρόεδρος του Ριζοσπαστικού Κόμματος Βόισλαβ Σέσελι, δήλωσε ότι θεωρεί ότι εκτός από την προσπάθεια ανατροπής του Βούτσιτς θα γίνει και προσπάθεια φυσικής του εξόντωσης .Ο Υπουργός Εργασίας, Ζόραν Τζώρτζεβιτς δήλωσε ότι οι Αλβανοί στην Πρίστινα υποστηρίζουν την αντιπολίτευση στη Σερβία , σε μια προσπάθεια ανατροπής του νόμιμα εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, αλλά προσέθεσε, «η Σερβία δεν θα αποσταθεροποιηθεί». 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Αντιπρόεδρος του Συμβούλιου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντρέι Τούρτσακ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο βομβαρδισμός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας ήταν μια στρατιωτική επίθεση εναντίον μιας κυρίαρχης ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για πολλά άλλα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου