Μαρτίου 10, 2019

Επί τροχάδην

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Πολιτικές Υποθέσεις Ντέιβιντ Χέιλ μετέφερε στους εκπροσώπους των προσωρινών θεσμών του Κοσσυφοπεδίου το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιμένουν στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με το Βελιγράδι και ότι το Κοσσυφοπέδιο , αν θα είναι υπεύθυνη για την αποτυχία των συνομιλιών, θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα. Το πρώην μέλος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου από την περιοχή Λίπλιάνιν , Οσμάν Καρπούζι, έλαβε κλήση να παρουσιαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο για τα εγκλήματα τυ ΟΥΤΣΕΚΑ στη Χάγη. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν δήλωσε ότι οι ανεύθυνες και πολεμοχαρείς κινήσεις της Πρίστινα απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την περιοχή και τόνισε ότι ο σερβικός Στρατός θα φερει εις πέρας κάθε εντολή που θα του δώσει ο ανώτατος διοικητής του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. 

ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ. Το μέλος της Επιτροπής διερεύνησης των συνεπειών των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Σερβίας Ντάνιτσα Γκρούιστιτς μίλησε στο φόρουμ της Γκρατσάνιτσα , σχετικά με τη σημασία της διεξαγωγής της έρευνας και της ανάλυσης των συνεπειών της επίθεσης του ΝΑΤΟ από την Σούμποτίτσα ως το Πρίζρεν. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βοσνία Ερζεγοβίνη Κρίστιαν Βαν Πρέντα είπε ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα για να αποκτήσει η Βοσνία Ερζεγοβίνη καθεστώς υποψήφιας χώρας φέτος, αν όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης συγκροτηθούν γρήγορα και η δουλειά για τις μεταρρυθμίσεις σε σχέση με την ΕΕ συνεχιστεί.

 ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και Πρόεδρος της Βουλής Λίβιου Ντραγκνέα δήλωσε ότι αποκλειστικός στόχος του προέδρου Γιοχάνις είναι να καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού . «Ο προϋπολογισμός συντάχθηκε πολύ καλά και πολύ αυστηρά», είπε ο Ντραγκνέα , και τόνισε ότι , ο αρχηγός του κράτους, «με την καθυστέρηση όσο το δυνατόν περισσότερο της έγκρισης του κρατικού προϋπολογισμού κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο κακό στη Ρουμανία».
 «Δεν έχουμε τίποτα να τροποποιήσουμε, ο προϋπολογισμός συντάχθηκε πολύ καλά», είπε. Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση θα υιοθετήσει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης για την έγκριση των δημοσιονομικών ανωτάτων ορίων, είπε, ότι ο προϋπολογισμός θα εγκριθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα και θα σταλεί πίσω στον Πρόεδρο. «Αυτός θα πρέπει να υπογράψει και να τον στείλει για να δημοσιευθεί ώστε εκατομμύρια παιδιών στη Ρουμανία να πάρουν τα επιδόματα τους , και να αρχίσουν να τρέχουν τα επενδυτικά προγράμματα», είπε ο Ντραγκνέα. 
Ο Πρόεδρος της Γερουσίας, Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου, αναφέρθηκε χθες στον άλλο προβληματικό πόλο, τη Δικαιοσύνη και δήλωσε ότι «Εκείνοι που έχουν σημαντικό ρόλο στον τομέα της δικαιοσύνης πρέπει να σέβονται το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου