Φεβρουαρίου 21, 2019

Ο Ζάφ στα χνάρια του τσαουσέσκου

ΣΚΟΠΙΑ. Αργά χθες το απόγευμα, ο πρώην υπουργός μεταφορών και επικοινωνιών, Μίλε Γιανακιέσκι , ο πρώην υπουργός Παιδείας Σπίρο Ριστόβσκι, και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Τράικο Βελιανόφσκι, συνελήφθησαν με την κατηγορία της Τρομοκρατίας, ως εμπλεκόμενοι στα γεγονότα στην Εθνοσυνέλευση στις 27 Απριλίου. Από το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ ο αντιπρόεδρος Νικολόσκι είπε ότι Κυβέρνηση συνεχίζει τον πολιτική των πιέσεων και του λιντσαρίσματος των αντιπάλων της και ότι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές παραβιάζουν το Σύνταγμα . Ηγέτης του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μιτσκόσκι αποκάλεσε τον Ζάεφ «δεσπότη» και του είπε «να θυμηθεί το τέλος του Τσαουσέσκου, και του Μιλόσεβιτς». Ο Μιτσκόσκι είπε ακόμα ότι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτή η καταστροφή της Μακεδονίας είναι να νικήσουμε τη SDSM στις προεδρικές εκλογές» 

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Ζόραν Ζάεφ έλαβε επιστολή του Πρόεδρου τον ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ , στην οποία τονίζει ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μεγάλος συνεργάτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην επιστολή, ο Τραμπ, εξ ονόματος του αμερικανικού λαού συνεχάρη τον Ζάεφ, για την κύρωση και εφαρμογή της Συνθήκης της Πρέσπας. «Αυτό είναι το πιο ιστορικό επίτευγμα για τα Βαλκάνια», ανέφερε, και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια για την ηγεσία σας, έχετε εξασφαλίσει ένα μέλλον ευημερίας για Βόρεια Μακεδονία».

ΣΚΟΠΙΑ. Μετά από δυο ημέρες σιωπής η υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης έμαθε ότι ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον αρχηγό της σερβικής αντιπολίτευσης Ντράγκαν Τζίλας, και ανακοίνωσε ότι: «Ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με τον Ντράγκαν Τζίλας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, με όλες τις δραστηριότητές της, επισημαίνει ότι η αποκλειστική πρόθεση της είναι η οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας, βάσει και η οικονομική ανάπτυξη και ευημερία ολόκληρης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Σερβίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου