Φεβρουαρίου 21, 2019

Η Σερβία ειναι στη λάθος πλευρά της Ιστορίας

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Σχολιάζοντας την επίσημη θέση του Βελιγραδίου σχετικά με την τρέχουσα πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Σερβία, Κάιλ Σκότ δήλωσε ότι «η Σερβία βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας.» 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Σε συνάντηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία, Σαμ Φαμπρίζι, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξέφρασε την προσδοκία ότι η ΕΕ θα καταβάλει επιπλέον προσπάθειες για να αποσύρει η Πρίστινα τις μονομερείς κινήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Σερβίας συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της «Γκασπρόμ» Αλεξέι Μίλερ και δήλωσε οτι η επέκταση του Σταθμού φυσικού αερίου στο Μπανάτσκι Ντβορ και η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από τα σύνορα με τη Βουλγαρία, μέχρι τα σύνορα με την Ουγγαρία, είναι έργα προτεραιότητας που θα αυξήσουν την ενεργειακή ασφάλεια, της Σερβίας.  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Το Σερβικό υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη διάθεση 80 εκ. δηναρίων, (περίπου 680.000 ευρώ) για τη χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης της Μονής Χιλανδαρίου. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη ότι πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες έχουν καταγραφεί στη Σερβία από την έναρξη της μεταναστευτικής κρίσης, και ότι η χώρα ανταποκρίθηκε υπεύθυνα, για να διατηρήσει την ασφάλεια του λαού και να σεβαστεί τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Νέναντ Πόποβιτς δήλωσε οτι η κρατική πολιτική για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι έχει ως στόχο να επιτύχει συμβιβασμό με τους Αλβανούς στο πλαίσιο του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Σερβικού του Συντάγματος.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Ο Σέρβος υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών Ρασίμ Λιάιτς και ο υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τουρισμού του Μαυροβουνίου Παύλος Ραντούλοβιτς συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια τουριστική κοινοπραξία για την προσέλκυση τουριστών από τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου