Φεβρουαρίου 21, 2019

ΒΟΥΤΣΙΤΣ. Πόλεμος δεν θα γίνει μέχρι κάποιος να μας επιτεθεί και να αρχίσει να σκοτώνει τους Σέρβους

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι είναι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με την Πρίστινα για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσόβου, «επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί στόχοι», και «πολλοί παράγοντες είναι σε θέση, να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια συζήτησης και συμφωνίας».
 « Δεν είμαι αισιόδοξος για μια συμφωνία, έστω και αν είμαι έτοιμος να μιλήσω με την Πρίστινα αμέσως μετά την κατάργηση των φόρων» , είπε και πρόσθεσε ότι , πολύ «φοβάται ότι αυτό το πρόβλημα θα παραμείνει για τα παιδιά μας». 
Ο Βούτσις τόνισε ότι δεν θέλει να αφήσει αυτό το πρόβλημα άλυτο, και πρόσθεσε:. «Δεν ανήκω σε αυτούς που τα θέλουν όλα δικά μας, αλλά και δεν ειμαι σαν και αυτούς που τα έδωσαν όλα». 
Ο Βούτσις είπε ότι « πόλεμος δεν υα γίνει μέχρι κάποιος να επιτεθεί και να αρχίσει να σκοτώνει τους Σέρβους»,αλλά τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει λόγω της ανευθυνότητας και της τρέλας αυτών που έχουν τώρα την εξουσία στην Πρίστινα, και της υποκρισίας ορισμένων δυτικών χωρών που ενώ σιωπούν δίνουν ισχυρή υποστήριξη κάτω από το τραπέζι στον Χαραντινάι .

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ευχαρίστησε την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου για την απόρριψη της αίτησης ένταξης του Κοσσυφοπεδίου Μιλώντας κατά την έναρξη της 13ης Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου στο Βελιγράδι, δήλωσε ότι η Σερβία είναι ευγνώμων για τη διατήρηση της θέσης αρχής όσον αφορά τη στήριξη για την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Σερβίας, και το σεβασμό του ψήφισματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας . Ό Ντάτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον προσανατολισμό όλων των χωρών στη στενότερη συνεργασία σε όλους τους τομείς. «Η Σερβία», είπε, «υποστηρίζει την ύπαρξη ενός κοινού οράματος για την ενσωμάτωση όλων των χωρών της περιοχής στην ΕΕ». «Η προοπτική ένταξης στην ΕΕ», τόνισε , «έχει συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση της συνεργασίας και συνέβαλε στην επίλυση μέσω διαλόγου, πολλών ανοικτών ζητημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου