Φεβρουαρίου 27, 2019

27 Χρόνια από το Σύνταγμα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, ο Ντόντικ μίλησε για Ανεξαρτησία

Αύριο είναι η 27η επέτειος του πρώτου Συντάγματος, της Σερβικής Δημοκρατίας. 

Ο Μίλοραντ Νόντικ δήλωσε ότι η Ρεπούμπλικα Σερπσκα θα διενεργήσει δημοψήφισμα για απόσχιση από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη , αν το Συνταγματικό Δικαστήριο δεχθεί την πρωτοβουλία SDA, για να συζητηθεί η αλλαγή του ονόματος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα.
 Ο Ντόντικ δήλωσε ακόμα ότι Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι είναι θέμα όλων των Σέρβων , και ότι αν γίνει δεκτή στον ΟΗΕ, η Πρίστινα η Σερπσκα θα έχει το αναφαίρετο ίδιο δικαίωμα προσθέτοντας ότι οι Κροάτες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης σίγουρα δεν θα χάσουν την ευκαιρία να φυγουν από την Βοσνία Ερζεγοβίνη. 

Ο Ντόντικ, επίσης δήλωσε με αφορμή την 27η επέτειο του Συντάγματος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα, ότι το Σύνταγμα πρέπει να βελτιωθεί σε ορισμένα τμήματα και να ενισχυθεί επειδή οι Ύπατοι αφαίρεσαν ορισμένες δικαιοδοσίες από τη Σερβική Δημοκρατία. «Κοιτάζοντας από απόσταση τα γεγονότα πριν από 27 χρόνια , κανείς δεν μπορεί να μην επαινέσει τη γενιά των πολιτικών, οι οποίοι είχαν το θάρρος και το όραμα, αλλά επίσης τις γνώσεις, για την οργάνωση της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα ,» είπε ο Ντόντικ. και προσέθεσε ότι  , «με την ανακήρυξη της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα, στις 9 Ιανουαρίου 1992 ο σερβικός λαός δήλωσε ότι ήθελε να ζήσει ελεύθερος , και με το πρώτο Σύνταγμα, στις 28 Φεβρουαρίου δήλωσε ότι θέλει να ζήσει σε μία δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία όπου τα δικαιώματα και οι ελευθερίες θα είναι εγγυημένες για όλους που σέβονται την έννομη τάξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου