Ιανουαρίου 29, 2019

O Ράμα ως ζωγράφος στο Βερολίνο και οι ιταλοί εισαγγελείς ψάχνουν τη Μαφία στα Τίρανα

Ενώ ο Ράμα ως ζωγράφος εγκαινίασε εκθεση ζωγραφικής με έργα του στο Βερολίνο .
Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο, Ελίζα Σπυρομάλη , που είναι σοσιαλίστρια, δήλωσε ότι οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα πανεπιστημιακά κτίρια έτσι ώστε οι άλλοι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους κανονικά, ενεργούν στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδίου», από το Δημοκρατικό Κόμμα Σαλί Μπερίσα. 

Η διευθύντρια της Αρχής για το άνοιγμα των κομμουνιστικών αρχείων, Γκεντιάνα Σούλα δήλωσε ότι υπάρχουν 30 πρώην συνεργάτες της κομμουνιστικής μυστικής υπηρεσίας οι οποίοι σήμερα κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις. Η αρχή έχει απορρίψει την υποψηφιότητα του εισαγγελέα Μπουγιάρ, κατηγορώντας τον ότι έχει συνεργαστεί με το κομμουνιστικό καθεστώς υπό την κωδική ονομασία «Αφροδίτη». Ο εισαγγελέας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της. 

Ο Λουλζιμ Μπάσα που περιοδεύει την Αλβανία εν όψει του παλλαϊκού Συλλαλητηρίου της 16ης Φεβρουαρίου βρέθηκε στην Σκόδρα και δήλωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός, θα επιβάλει κάθε χρόνο 10.000 φοιτητές να αμοίβονται με 30000 λέκ για ετήσια πρακτική έτσι ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας».

 Ο Ιταλός Εισαγγελέας κατά της Μαφίας, Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράχο, βρίσκεται στα Τίρανα για συνεργασία με τις Αλβανικές Αρχες. Σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η αλβανική Μαφία ειδικεύεται στην εμπορία ναρκωτικών και έχει στενή συνεργασία με τη Ιταλική. «Το αλβανικό οργανωμένο έγκλημα είναι γνωστό για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. . Σχεδόν όλες οι δυνάμεις κατά της μαφίας στην Ιταλία ερευνούν υποθέσεις με ναρκωτικά τα οποία διακινούν Αλβανοί. Αυτό επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες έρευνες όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες δήλωσε ο Ντε Ράχο και πρόσθεσε ότι τα έσοδα ξεπλένονται στην Ιταλία και την Αλβανία. «Η διακίνηση ναρκωτικών επιτρέπει σε πολλαπλές εγκληματικές οργανώσεις να επανεπενδύουν σε αυτήν την αγορά, ενώ οι υπόλοιπες, ιδίως οι μεγαλύτερες, στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», είπε.

 Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλεσε την αλβανική κυβέρνηση να πληρώσει τα χρέη της προς τις επιχειρήσεις, Στην ανακοίνωσε τους ΔΝΤ αναφέρεται ότι έχουν συσσωρευτεί χρέη 200 εκ ευρώ προς τις επιχειρήσεις που ανέλαβαν ΣΔΙΤ καθως και από επιστροφές ΦΠΑ. Τα 140 εκ ειναι από την κεντρική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα από τους Δήμους. Το ΔΝΤ λέει ότι τα απλήρωτα χρέη στις επιχειρήσεις θα βλάψουν την οικονομική δραστηριότητα με τον ίδιο τρόπο όπως το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου