Ιανουαρίου 30, 2019

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι . Ο Χαραντινάι φεύγει, οι εκλογές έρχονται

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου μπορεί να καταρρεύσει και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. 
Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι σχολιάζντας τη διαφωνία του με τον Αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος Κάντρι Βέσελι, ο οποίος ζήτησε την αναστολή του δασμού στα σερβικά προϊόντα για 120 μέρες , ότι «δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ότι η κυβέρνησή του να πέσει αυτή την εβδομάδα». «Αυτό το σενάριο είναι ρεαλιστικό», είπε ο Χαραντινάι «επειδή το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσσυφοπεδίου, με επικεφαλής τον Κάντρι Βέσελι θα μπορούσε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση».
 Ο Χαραντινάι είπε στους «δικούς του» δημοσιογράφους, «εγώ δεν φοβάμαι τις εκλογές, που θα μπορούσαν να συμβούν πολύ γρήγορα». 
Η άρνηση του Χαραντινάι, ο οποίος παρά το κύμα των απεργιών λόγω της «ακραίας» αντισερβικής του θέσης κερδίζει «πόντους», να συμφωνήσει με τον Βέσελι , οδηγεί το Δημοκρατικό Κόμμα στην «απομόνωση» και στην εκλογική ήττα.
 Ο Χαραντινάι που περιμένει το «ΑΑΚ» να πάρει αρκετά πάνω από το 10% θα μπορούσε να συνεργαστεί με τους παλιούς του φίλους στην «Αυτοδιάθεση», ενώ ο σχεδόν σίγουρος νικητής των εκλογών, θα είναι η «Λίγκα» των «μετριοπαθών» «Ρουγκοβικών» που θα χρειαστεί συμμάχους, για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου