Ιανουαρίου 30, 2019

Οι τρισυπόστατοι με τους Γιουροπαίους

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 30 Ιανουαρίου /SRNA/ Ο Πρόεδρος της «Τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ με τα μέλη της Προεδρίας, τον τιτοικό Ζέλικο Κόμσιτς και τον μουσουλμάνο Σεφίκ Τζαφέροβιτς πήρε Sefik Dzaferovic, πρωινό εργασίας σήμερα στις Βρυξέλλες με τον κ. Επίτροπο για τη Διευρυνση Γιοχάνες Χαν και τον Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Μετά από το πρωινό εργασίας, ο Ντόντικ, ο Κόμσιτς και ο Τζαφέροβιτς Dzaferovic συναντήθηκζν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Μετά τις συναντήσεις της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (BiH) με τον Επίτροπο της ΕΕ Γιοχάνες Χαν , τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο Πρόεδρος της Προεδρίας , Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο δρόμο για την Ευρώπη, είναι να υποβληθούν οι απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο της ΕΕ ώστε η Κομισιόν να μπορέσει να εκφράσει τη γνώμη της , και να σχηματιστούν οι Αρχές στο επίπεδο της Κρατους και της FBiH. 

Ο Ντόντικ είπε ότι εκτός από την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης η συζήτηση άγγιξε επίσης σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή. Ο Ντόντικ τόνισε ότι το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου είναι εσωτερικό ζήτημα της Σερβίας , αλλά εξήγησε ότι αυτό δεν είναι μία κοινή θέση της Προεδρίας . 

« Η Ρεπούμπλικα Σερπσκα θα ακολουθήσει τη θέση του Βελιγραδίου. Σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας και θεωρώ ότι το Κόσσοβο είναι μια εσωτερική υπόθεση της Σερβίας, που πρέπει να τη λύσει σε διάλογο με την Πρίστινα» είπε ο Ντόντικ και πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτιμήθηκε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία στην περιοχή. 
«Η Προεδρία της έχει προσκαλέσει όλους τους προέδρους της περιοχής, εκτός από τους εκπροσώπους του Κοσσυφοπεδίου, να επισκεφθείτε τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά ζητήματα,» ανακοίνωσε ο Ντόντικ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου