Ιανουαρίου 26, 2019

Ο Βούτσιτς επιτέθηκε στους ανθρώπους από το Κόμμα του που μάχονται τους έμμισθους προβοκάτορες του Κράτους Δικαίου

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου χθες το βράδυ ανακοίνωσε την σύλληψη του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος της Γκρότσκα και προέδρου του τοπικού παραρτήματος του Κόμματος των Προοδευτικών για τον ξυλοδαρμό ενός «δημοσιογράφου» της αντιπολίτευσης. 

Ο Βούτσιτς δήλωσε σ ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, και επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος κύριος της κάψιμο του σπιτιού του δημοσιογράφου Μίλαν Γιοβάνοβιτς , συνελήφθη. 

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι στις 25 Ιανουαρίου , η σερβική αστυνομία συνέλαβε τον Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς, πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Γκρότσκα, του Βελιγραδίου ο οποίος είναι και πρόεδρος της οργάνωσης του SNS. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία από την έρευνα προέκυψε ότι 
ο Σιμόνοβιτς, έδωσε εντολή στον αστυνομικό Ιγκόρ Νοβάκοβιτς, να δείρει τον δημοσιογράφο Γιοβάνοβιτς, και ο Νοβάκοβιτς στη συνέχεια προσέλαβε τον Αλεξάνταρ Μαρίνκοβιτς, ο οποίος έβαλε φωτιά στο σπίτι του Γιοβάνοβιτς στο Βρίτσιν . Ο Νοβάκοβιτς, και ο Μαρίνκοβιτς παραδέχθηκε ότι έχουν διαπράξει έγκλημα», είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε: 
«Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για μας, αν και δεν είναι ωραία. Δείχνει ότι η Σερβία είναι μια ασφαλής χώρα, ότι στη Σερβία δεν υπάρχει καμία δολοφονία δημοσιογράφων .Θα δώσουμε προσοχή στη δικαιοσύνη και στην επιστροφή του ελέγχου στα χέρια του λαού .Κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο ισχυρώς ώστε να απειλεί και να δέρνει τους πολίτες, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που ανήκει», είπε ο Βούτσιτς, και τόνισε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 

Παράλληλα εκπρόσωποι της σερβικής αντιπολίτευσης συμφώνησαν να επαναλάβουν τις μεταξύ τους συνομιλίες προκειμένου η αντιπολίτευση να καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πλατφόρμα για το μέλλον που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών που διαμαρτύρονται στο Βελιγράδι και σε όλη την Σερβία. 
Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαμαρτυρία απέδειξε την ενότητα της αντιπολίτευσης απέναντι στην οποία ο Βούτσιτς δεν έχει καμία απάντηση, και ότι η αντιπολίτευση τώρα πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα.
 Κατά τη συνεδρίαση , παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του συνασπισμού «Ένωσης για τη Σερβία», το «Δημοκρατικό κόμμα της Σερβίας», το «Κίνημα των ελεύθερων πολιτών», το «Νέο κόμμα», το «η Πλατοφόρμα των Πολιτών» , το «Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα», το κόμμα «Μοντέρνα Σερβία», καθώς και αρκετές ανεξάρτητες προσωπικότητες . Χθές, περίπου 300 καθηγητές, από τα πανεπιστήμια στο Βελιγράδι, το Νόβι Σαντ, τη Νις και του Kραγκούγιεβατς και περίπου 100 δικηγόροι από όλη τη Σερβία, υπέγραψαν το μανιφέστο της αντιπολίτευσης. Πορείες διαμαρτυρίας οργανώθηκαν χθες στο Νόβι Σάντ και στη Νις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου