Δεκεμβρίου 12, 2018

Ντόντικ. Διαβουλεύσεις με υπομνήματα για την επιλογή εντολοδόχου πρωθυπουργού

Ο Πρόεδρος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ ακύρωσε τις χθεσινές διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών της Προεδρίας και των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή των αντιπροσώπων σχετικά με τον διορισμό εντολοδόχου πρωθυπουργού και ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα «να του υποβάλουν τις προτάσεις τους γραπτώς».

 Ο Ντόντικ είπε ότι «το πρόβλημα της σημαίας παραμένει επειδή οι δύο σημαίες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κυματίζουν στην αίθουσα συσκέψεων και η μια αντιπροσωπεύει την Βοσνία Ερζεγοβίνη και η άλλη την Ομοσπονδία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και ως εκ τούτου το μέλος της Προεδρίας από την Σερβική Δημοκρατία δεν θέλει να εργάζεται κάτω από τις σημαίες που δεν τον αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μου,» τόνισε ο Ντόντικ.

 Για τη σημερινή συνεδρίαση της Προεδρίας ο Ντόντικ είπε ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο εάν μία από τις σημαίες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης απομακρυνθεί από την αίθουσα. 

Ο Πρόεδρος Ντόντικ έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των καταθέσεων της Κεντρικής Τράπεζας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Deutsche Bank, στην οποία συνεχίζεται ο έλεγχος για πιθανές παράνομες συναλλαγές, και ρώτησε εάν αυτές οι καταθέσεις είναι εγγυημένες. «Κανείς δεν αντιδρά με το θέμα. Μπορεί κάποιος να εγγυηθεί ότι η Τράπεζα μπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές της; 
Έχουμε καταθέσεις στην Τράπεζα και η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει εγγυηθεί για τις καταθέσας μας και δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να προσφέρει μια εγγύηση. Η Τράπεζα θα μπορούσε να αποτύχει πολύ γρήγορα. Κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το θέμα αυτό», είπε ο Ντόντικ και ζήτησε από την Κεντρική Τράπεζα να αποσύρει τις καταθέσεις από τις ξένες τράπεζες και να δανείσει με αυτά τα χρήματα τις δυο οντότητες για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων με ένα επιτόκιο 1%. \

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου