Δεκεμβρίου 16, 2018

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι ο υπουργός της ασφάλειας Ντράγκαν Μέτκιτς δεν συμμετέχετε στην συνάντηση με τον Μάθιου Πάλμερ , και έτσι δεν ξέρει αν ο Μέτκιτς εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών, όπως κάνει εδώ και χρόνια, και πρόσθεσε ότι προφανώς οι υποκλοπές απέτυχαν. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Πρόεδρος της Σερβικης Δημοκρατίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα παρεμποδίζει τη διαδικασία συμφιλίωσης και το διάλογο στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, επειδή ήταν πάντα ένα καταφύγιο για τη μία πλευρά και υποστήριζε την πολιτική των μουσουλμάνων. 

ΟΡΑΣΙΕ. Ο Κροάτης Ντράγκαν Τσόβιτς δήλωσε ότι το Συμβούλιο Υπουργών της Βοσνίας Ερζεγοβίνη αναμένεται να διαμορφωθεί ως το τέλος του Ιανουαρίου και ότι ο σχηματισμός της κυβέρνησης της Ομοσπονδίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο . 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) που επρόκειτο να αποφασίσει τις τακτικές εσωκομματικές εκλογές δεν έγινε όπως δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος Βούκοτα Γκοβεντάριτσα. Τα τέσσερα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος από το Τσέλινατς και ο πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SDS Γκόραν Τούμπακ κατήγγειλαν ότι δεν του Επιτράπηκε η είσοδος στη Συνεδρίαση με την εξήγηση ότι δεν ήταν στον κατάλογο των μελών. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με την απόφαση της Πρίστινας να μετατρέψει την Δύναμη ασφάλειας του Κοσσυφοπεδίου σε Στρατό , καταπατώντας όλες τις διεθνείς συνθήκες και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Τσουμπρίλοβιτς πιστεύει ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Εθνοσυνέλευση θα παραμείνει η αναγγελθείσα συνταγματική αναθεώρηση. 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου δεν επέτρεψαν στην σερβική ομάδα γυναικείου βόλεϊ «Ράνταν» από τη Λεμπάνε να μπει το Κοσσυφοπέδιο, όπου επρόκειτο να παίξει με την ομάδα βόλεϊ «Βίντοβνταν» από την Γκρατσάνιτσα στο Λάπλιε Σέλο. 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ . Ο Μίλαν Κνέζεβιτς, ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Μέτωπου, ανακοίνωσε ότι το Μέτωπο δεν θα λάβει πλέον μέρος στις εργασίες του κοινοβούλιου του Μαυροβουνίου, ούτε στις συνεδριάσεις της επιτροπής που είναι επιφορτισμένη με τη μεταρρύθμιση της εκλογικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου