Δεκεμβρίου 05, 2018

Η Βουλγαρία ζητάει αναβολή και για την «οδηγία Μακρόν» για τις Μεταφορές

Ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ρόσεν Ζελιάσκοβ, δήλωσε ότι «η Βουλγαρία θα προσπαθήσει να αναβάλει την απόφαση για τις διεθνείς μεταφορές στην ΕΕ», στο πλαίσιο του πακέτου «Κινητικότητα», σύμφωνα με το οποίο οι οδηγοί φορτηγών πρέπει να επιστρέφουν στην χώρα τους ανά 4 εβδομάδες. 
Η Βουλγαρία έχει αντιρρήσεις και όσον αφορά την διάτξη οι οδηγοί να ξεκουράζονται μόνο εκτός της καμπίνας του φορτηγού. Ο υπουργός είπε ότι με αυτά τα μέτρα οι πτωχεύσεις των βουλγάρικων εταιρειών μεταφορών, είναι σίγουρες. 

Σύμφωνα με στοιχεία της Γιούροστατ για το 2017, τα μέσα έξοδα ενός βουλγαρικού νοικοκυριού για είδη διατροφής, έφταναν στο 19,2% του οικογενειακού προϋπολογισμού. Με βάση αυτόν τον δείκτη, η Βουλγαρία κατατάσσεται τέταρτη μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία ο μέσος όρος είναι 12,2%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ρουμανία με 27,8%, η Λιθουανία με 21,6% και η Εσθονία με 20,3%. Στο αντίθετη πλευρά βρίσκεται η Μ. Βρετανία με 8,2%. Στο Λουξεμβούργο, την Ιρλανδία και την Αυστρία, το κόστος των τροφίμων είναι μικρότερο από το 10%. Το 2017, η Βουλγαρία ήταν η τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ότι αφορά τις δαπάνες για είδη ένδυσης και υπόδησης, με ποσοστό 3,2% του οικογενειακού προϋπολογισμού. 

Ο αντιιδήμαρχος της Σόφιας Ευγγένι Κρούσεφ, παραιτήθηκε, διότι η Ειαγγελία τον ερευνά ως υπεύθυνο για την επισκευή του κεντρικού δρόμου της Σόφιας «Γκράφ Ιγνάτιεφ». Η επισκευή του δρόμου, η οποία άρχισε τον Μάιο του τρέχοντος έτους και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου, έχει προκαλέσει πολλές κριτικές για την ποιότητά της. Η έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελία μιας «πρωτοβουλίας πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου