Δεκεμβρίου 11, 2018

Ο Ζάεφ είναι Μακεδόνας και μιλάει μακεδονικά

ΣΤΙΠ. Ο Ζόραν Ζάεφ απάντησε στον Βούλγαρο υπουργό άμυνας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ, και είπε: « Το ότι είμαι Μακεδόνας, και ότι μιλώ Μακεδονικά, είναι δικαίωμά μου, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες». «Περίμενα οι ευρωπαϊκές αξίες να γίνουν αποδεκτές από όλους, όπως επίσης έδωσα το χέρι μου και μπορώ να δεχθώ ότι μοιραζόμαστε μια κοινή ιστορία. Εγώ θα συνεχίσω να μιλάω με πνεύμα φιλίας και θα συνεχίσω να χτίζω φιλία». Ο πρωθυπουργός της Βόρειας στη δημόσια συζήτηση στο Στιπ κάλεσε την Αθήνα να είναι πιο προσεκτική στις δηλώσεις της. «Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα», τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, «με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Αυτό που πρέπει να προσέξουν όλοι είναι το γεγονός ότι αναγνωρίζεται το δικαίωμά μας στον αυτοπροσδιορισμό και ότι αναγνωρίζεται και από την Ελλάδα το δικαίωμα μας να χρησιμοποιούμε την μακεδονική γλώσσα», είπε.

 ΣΚΟΠΙΑ. Ο Ηγέτης του VMRO-DPMNE Χριστιάν Μιτσκόσκι σχολιάζοντας τις δηλώσεις Καρακατσάνοφ, είπε ότι «υπάρχουν δυνάμεις στις δύο χώρες που δεν θέλουν την βελτίωση στις σχέσεις μεταξύ των γειτόνων», και σύνεδεσε τον Καρακατσάνοφ με το εμπόριο βουλγαρικών διαβατηρίων .

 ΣΚΟΠΙΑ. Περίπου 600 φυλακισμένοι στις φυλακές Ιντριζόβο ξεκίνησαν αποχή από το φαγητό. Ο διευθυντής της φυλακής Ιντριζόβο δήλωσε στο «Kanal 5» , ότι «για την ωρα, η απεργία είναι ειρηνική , και δεν υπάρχουν προβλήματα με τους κρατούμενους». Οι κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας, απαιτώντας γενική αμνηστία. Ο Ζάεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμη για την παραχώρηση μερικής αμνηστίας για την επίθεση στο Κοινοβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου