Νοεμβρίου 30, 2018

Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών : Η ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η ρητορική περί της «Μεγάλης Αλβανίας» και η προώθηση της ιδεολογίας αυτής θα οδηγήσει σε αστάθεια στα Βαλκάνια και σε επανάληψη των διεθνοτικών συγκρούσεων. 

«Αυτή η ρητορική, (του χασισέμπορου Ράμα και του μαχαιροβγάλτη Χαραντινάι), θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια, ανανέωση των συγκρούσεων και υπονόμευση των μακροχρόνιων προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας για τη διασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή,», δήλωσε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η δήλωση αναφέρει ότι κατά την κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου στις 26 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός ενιαίου αλβανικού κράτους.

 «Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει αυτή τη προκλητική δήλωση, η οποία έχει ως στόχο να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου τη δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».

 Η Μόσχα αναμένει μια σαφή αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΕ, καθώς και καταδίκη αυτής της πολιτικής, που στοχεύει στην αποσταθεροποίηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου