Νοεμβρίου 29, 2018

Το ζατρίκιο ανάμεσα στο Βελιγράδι και την Πρίστινα με διαιτητή την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες

Οι παραιτήσεις των Δήμαρχων της Κόσοβσκα Μιτροβίτσα, του Λεποσάβιτς, του Ζούμπιν Πότοκ και του Ζβέτσαν δημιουργούν ένα πολιτικό ζήτημα . Από το νόμο, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν νέες τοπικές εκλογές εντός 45 ημερών από τις παραιτήσεις των δημάρχων. 
Βεβαία, αφού ο Χαραντινάι είναι απασχολημένος οι Παραιτήσεις δεν έχουν γίνει αποδεκτές. 
Ενώ η Πρίστινα θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές, το Βελιγράδι, θα μπορούσαμε να οργανώσει παράλληλες δικές του εκλογές Και το σε ποια κάλπη θα ψηφίσουν οι πολίτες δεν θα το λύσει ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΚΦΟΡ, ούτε η ROSU. 
Το παιχνίδι του Χαραντινάι, ήταν χαμένο από πριν. Έτσι, η ανάκληση των φόρων είναι «μονόδρομος», μόνο που αναζητείται μια αξιοπρεπείς φόρμουλα. 
Ο Επίροπος Χαν, έχει επιστρατεύσει την θεωρεία των Σταδίων. 
Δηλαδή, άμεση κατάργηση για «ανθρωπιστικούς λόγους», από την Πρίστινα που σέβεται τους πολίτες της, των δασμών σε τρόφιμα, εφημερίδες και φάρμακα και μετάθεση για αργότερα των υπολοίπων. 
Αν η Πρίστινα κάνει «μια ένδειξη καλής θέλησης» το Βελιγράδι θα μπορούσε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ιδίως αφού ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, είπε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει συμφωνία Πρίστινας-Βελιγραδίου. 
Ο ηγέτης της Δημοκρατικής Λίγκας του Κοσσυφοπεδίου, (LDK), Ίσα Μουσταφά δήλωσε ότι τις «οι παραιτήσεις των Σέρβων Δημάρχων σους τέσσερεις βόρειους δήμους είναι ένα σαφές μήνυμα σχετικά με την κατεύθυνση που το Κοσσυφοπέδιο οδεύει». 
Ο Ίσα Μουσταφά, χαρακτηρισε τις αποφάσεις της κυβέρνησης Χαραντινάι γραφικές, (φολκλορικές), και τόνισε «η χώρα , θα πρέπει να ειναι προσεκτική με τις δράσεις και τις αποφάσεις της των οποίων οι συνέπειές επηρεάζουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας». 
Ο πρόεδρος της Βουλής Κάντρι Βέσελι που ενέκρινε και συναποφάσισε τους δασμούς 100% δήλωσε ότι « το Κοσσυφοπεδίου σέβεται τα δικαιωμένα κάθε πολίτη, ως εκ τούτου, τα προβλήματα πρέπει να επιλύονται με πολιτικό τρόπο και διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου