Νοεμβρίου 30, 2018

Η «Δικαιοσύνη» των μουσουλμάνων στη Βοσνία Ερζεγοβίνη αθώωσε τον Νάσερ Όριτς

Έξαλλοι οι Σέρβοι με την απόφαση. Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβικής Δημοκρατίας Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς , δήλωσε ότι η αθώωση του διοικητή των μουσουλμάνων στη Σρεμπρένιτσα, Νάσερ Όριτς, είναι μια πλήρης κατάρρευση του δικαστικού συστήματος της Βοσνία Ερζεγοβίνης και υπονομεύει πλήρως τη διαδικασία συμφιλίωσης των λαών και την οικοδόμηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας και του κράτους δικαίου . 
Η Πρόεδρος της Σερβικης Δημοκρατίας Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι η αθώωση του Νάσερ Όριτς αποτελεί επιβεβαίωση ότι η δικαστική εξουσία στο επίπεδο του κράτους της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης εξυπηρετεί την πολιτική επιδιωξαν να επιβάλουν οι μουσουλμάνοι με τον πόλεμο. 
Ο εισαγγελέας της υπόθεσης, Μίροσλαβ Γιάνιτς είπε ότι ο κύριος λόγος που αθωώθηκε ο Όριτς είναι ότι δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη για τους Σέρβους στα δικαστικά όργανα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.
 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε ότι η αθώωση του Νάσερ Όριτς στέλνει το μήνυμα ότι η δολοφονία Σέρβων είναι νόμιμη.
Ο πρόεδρος της Ένωσης των φυλακισμένων και κρατουμένων από τους μουσουλμάνους Μπράνισλαβ Τζούκιτς, είπε ότι η αθώωση του Νάσερ Όριτς, επιβεβαιώνει ότι τα Δικαστήρια στη Βοσνία ερζεγοβίνη εινβαι πολιτικά και τόνισε ότι οι Σέρβοι δικαστές πρέπει να αποχωρήσουν.
 Ο πρόεδρος των βετεράνων του πολέμου , Μίλομιρ Σάβτσιτς είπε ότι η Σερπσκα και οι πολίτες της θα πρέπει να πάψουν να χρηματοδοτούν αυτό το σύστημα αδικίας. 
Ο Ηγέτης του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS), Βούκοτα Γκοβενταρίτσα, δήλωσε ότι η αθώωση του Νάσερ Όριτς, είναι η απόλυτη απόδειξη ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη για τους Σέρβους στη Βοσνία Ερζεγοβίνη.

 Ο επικεφαλής της ΚΟ του SNSD στη Βουλή των αντιπροσώπων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Στασα Κόσαρατς είπε οτι η αθώωση του στρατιωτικού δστη Σρεμπρένιτσα, Όριτς, από το Δικαστήριο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης είναι μια επιβεβαίωση ότι τα δικαιοδοτικά όργανα στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης που επιβλήθηκαν από τον Ύπατο Εκπρόσωπο αντιπροσωπεύουν μια δικαστική παρωδία.
 Ο εκπρόσωπος των SNSD Ράντοβαν Κοβάτσεβιτς είπε ότι η αθώωση του Νάσερ Όριτς, είναι ένα έγκλημα κατά της δικαιοσύνης .
Η πρόεδρος της Ένωσης των Γυναικών θυμάτων Πολέμου Μπόζιτσα Ζίβκοβιτς είπε ότι οι Σέρβοι εκπρόσωποι πρέπει να αποχωρήσουν από τα Δικαστήρια .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου