Οκτωβρίου 21, 2018

ΣΚΟΠΙΑ: Το σκηνικό μετά την αποστασία

Το ζήτημα του αριθμού των ψήφων της συνταγματικά νόμιμης πλειοψηφίας των 2/3 απασχολεί τους «συνταγματολόγους» στα Σκόπια. Η κυβέρνηση του Ζάεφ, κατά την συζήτηση, πριν από τρεις μήνες, της μεταρρύθμισης του εκλογικού κώδικα, ζήτησε τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αντί να εκλέγονται από 81 βουλευτές, την πλειοψηφία των δύο τρίτων να εκλέγονται από 61 βουλευτές, που αποτελούν την απόλυτη πλειοψηφία. 
Είναι επομένως σαφές, ότι η κυβέρνηση του Ζάεφ, θεωρούσε ως πλειοψηφία των 2/3 τους 81 βουλευτές, και όχι τους 80 , που βρήκε, με τη βοήθεια «δυτικών» συνταγματολόγων. 
Το VMRO-DPMNE, επανήλθε και τόνισε ότι ο Ζόραν Ζάεφ και οι 80 «Ντεσπεράντος» του δεν έχουν λαϊκή εντολή για να αλλάξουν το Σύνταγμα. Είπαν ακόμα ότι ,«η SDSM και Ζόραν Ζάεφ κατέστρεψαν τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη στη χώρα», ότι «όσα έγιναν είναι αντίθετα με τις ευρωπαϊκές αξίες και τη δημοκρατία», και ότι «η Μακεδονία δεν θα γίνει η ευρωπαϊκή χώρα με την δράση μιας μαφίας πολιτικών και 80 Ντεσπεράντος». «Αυτό που συνέβη στη Μακεδονία δε έχει προηγούμενο και δεν έχει τίποτα κοινό με τη δημοκρατία», τόνισε το VMRO-DPMNE, που υπογράμισε ότι οι «οκτώ» που τώρα έχουν 24ωρη προστασία αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους τους, τους συγγενείς, τους φίλους, και συμπολίτες τους, που θα πουν τι σκέφτονται για την ψηφοφορία. 
Το VMRO-DPMNE τόνισε ότι «ο βιασμός της δημοκρατίας στη Μακεδονία από την κυβέρνηση θα προκαλέσει περαιτέρω πόλωση της κοινωνίας», και ότι η συμπεριφορά των Ζάεφ θα προκαλέσει περισσότερο θυμό στο λαό», και ότι με τις πράξεις τους, «η SDSM και ο Ζάεφ τελείωσαν τη σταδιοδρομία τους. Πολύ σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους πολίτες, και τότε αυτή η αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική κυβέρνηση θα γίνει ιστορία».

 Η SDSM απάντησε ότι η Αντι-Δυτική ηγεσία του VMRO-DPMNE και ο Μιτσκόσκι νικήθηκαν και απέτυχαν να εμποδίσουν την πορεία της Μακεδονίας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα είπε ότι «κάθε Βουλευτής που πιστεύει ότι η Μακεδονία θα πρέπει να γίνει μέρος του δυτικού κόσμου, θα πρέπει να υποστηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές στα επόμενα στάδια», και ότι , «οι Ανοιχτές πόρτες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας». Παράλληλα η SDSM και οι «αποστάτες» ξεκινούν τον σχηματισμό «ενός κοινοβουλευτικού σώματος για τη συμφιλίωση». 

Οι οργανώσεις του VMRO-DPMNE από τη Στρούγκα και την Αχρίδα ζήτησαν από τους αποστάτες τοικούς βουλευτές Νόλα Ισμαιλόσκα, Λούμπεν Αρναούτοφ και Σάσο Βασιλέφσκι να παραδώσουν τις ερες τους στο Κόμμα, γιατί οι ψηφοφόρι τους δεν τους έδωσαν εντολή να ψηφίσουν όπως ψήφισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου